Vanghelie: Băsescu este primul oligarh

Vanghelie: Băsescu este primul oligarh
Marian Vanghelie, preşedintele organizaţiei Bucureşti a PSD, a vorbit despre oligarhii României în cadrul conferinţei de presă susţinută astăzi.

Vanghelie i-a numit pe Traian Băsescu şi Adriean Videanu oligarhi şi a prezentat documente pentru a-şi susţine afirmaţiile. “Din 2000, Traian Băsescu a cumpărat curent scump de la firma Luxten de 1.200.000.000 euro, sume plătite din bugetul Primăriei Capitalei. S-au făcut plăţi numai la patru firme pentru asfaltări dintre care 75% din sume au fost virate către Euroconstruct de 1.500.000.000 de euro. S-au făcut afaceri imobiliare de 2 miliarde de euro dându-se centru Băneasa domnului Puiu Popovici, pe gratis”, a spus Vanghelie.

Despre Adriean Videanu, Marian Vanghelie a spus că a făcut de investiţii pentru infrastructură 50 milioane de euro, bani veniţi de la Consiliul general direcţionaţi către o investiţie privată, în momentul în care în Bucureşti sunt 3.000 de străzi fără infrastructură.

Vanghelie a vorbit şi despre monopolul parcărilor, cu încasări anuale de 50 milioane de euro, bani din care Primăria nu are nicio cotă parte din acest venit.

Vanghelie a mai spus că Parcul Bordei, o investiţie de 100 milioane euro, a fost dat lui Costică Constanda, deşi legea spune că acolo unde sunt parcuri nu se fac restituiri. “Fără să vrea domnul Traian Băsescu şi domnul Adriean Videanu sunt regii gunoaielor din Bucureşti. L-au luat aliat şi pe domnul Boc. În momentul de faţă, REBU încasează 100 milioane, în spatele căruia este domnul Cezar Preda care are acţiuni. Când a venit Adriean Videanu a dat o hotărâre prin care s-a acceptat mărirea taxei per persoană de la 35 la 70 lei”, a declarat Marian Vanghelie.

“Rosalul din sectorul 3 a mers şi a încheiat contract şi la Cluj”, a acuzat Marian Vanghelie.

“Nu cred că s-a pomenit în istoria adminsitraţiei publice locale ca un viceprimar să semneze o repartiţie pentru primarul general. Oare preşedintele României nu ar trebui să dea această repartiţie înapoi?”, a spus Marian Vanghelie care l-a somat public să renunţe la repartiţia imobilului din Mihăileanu.

“Domnul Berceanu a fost ministrul Industriilor şi a avut aceleaşi contracte ca şi ceilalţi miniştrii pe care Traian Băsescu i-a trecut pe lista oligarhilor. Domnul Berceanu ştie de băieţii deştepţi”, a mai spus Marian Vanghelie la finalul conferinţei de presă.

Prezent în emisiunea fabriac de la Realitatea Tv, Cezar Preda a declarat : “am condus societatea Rebu timp de doi ani şi jumătate şi a adus-o la un profit de peste un milion de euro net şi am predat-o pentru că au existat presiuni politice făcute din partea lui Marian Vanghelie, Adrian Năstase sau Dan Ioan Popescu”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase