Vânzarea brazilor, „în plop”

Vânzători, lângă Piaţa din Rogerius
Vânzători, lângă Piaţa din Rogerius
Spaţiul pentru comerţul brazilor e insuficient. AIO şi RAPAS au stabilit noi puncte lângă pieţe.

Afluxul de brăduţi a luat pe nepregătite administraţia publică locală. Scandalizaţi că vor fi amendaţi de Poliţia Comunitară (PC), zeci de comercianţi de brazi de Crăciun s-au adresat marţi dimineaţă Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO) şi Regiei Autonome Pieţe Agrement Salubritate (RAPAS), după ce cinci confraţi de-ai lor „s-au ales” cu note de identificare aplicate de agenţii Poliţiei Comunitare, fiind la pun pas de a fi amendaţi, pentru că nu deţineau acte de vânzare pe spaţiul respectiv. „Am autorizaţia de la Romsilva, am brazii, dar nu am unde să îi vând!!!”, spuneau nemulţumiţi oamenii, reprezentanţilor administraţiei şi regiei.

Tăieri multe

După ce, în urmă cu câţiva ani, s-a înnăsprit regimul de comercializare al brazilor, aceştia nu au mai putut fi vânduţi în legalitate decât în incinta pieţelor agroalimentare.

Potrivit informaţiilor furnizate de Gabor Octavian Pârv, reprezentant al Administraţiei Imobiliare Oradea, Romsilva a dat în acest an un număr mult crescut de autorizaţii de tăieri de arbori, faţă de anii precedenţi. Acest lucru a făcut ca, vânzătorii de brazi să se trezească peste noapte că spaţiile puse la dispoziţie în pieţe sunt insuficiente.

Prin urmare, la cererile comercianţilor şi la iniţiativa RAPAS, marţi după-amiaza, AIO şi conducerea Primăriei au stabilit câteva locuri de comercializare a brazilor, de pe domeniul public, din imediata vecinătate a pieţelor. Acestea sunt situate în următoarele puncte: Rogerius – lângă Poliţia din incinta pieţei, Decebal – lângă WC-ul public şi pe platourile de lângă pieţele Ioşia, Cetate şi Nufărul. Fiecare comerciant are la dispoziţie doi metri pătraţi, pentru care trebuie să achite regiei pieţelor o taxă de 7 lei pe metru pătrat pe zi, aceeaşi pe care o plătesc şi ceilalţi vânzători din pieţe.

Mălina Pop0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !