Vânzări mari la produsele vegetale

Vânzări mari la produsele vegetale
DEVA – În magazine cantităţile de alimente vegetale vândute au crescut simţitor în ultimele două săptămâni, odată cu intrarea în postul Crăciunului.

Pe primele locuri se află conservele cu zacuscă, pateul vegetal şi soia. Faţă de alte perioade vânzările la produsele de post au crescut cu 20-25%, estimează patronul unui depozit engros din Deva. O vânzătoare dintr-un magazin devean ne-a spus că femeile sunt cele care cumpără cel mai des produse specifice postului. Iar oferta magazinelor este extrem de variată la acest capitol. Chiar şi producătorii din domeniul mezelurilor au ales de ceva timp să îşi diversifice gama după ce au constat că, în post, vânzările la carne scad cu aproape 30%. În aceste condiţii, cei care postesc pot cumpăra, pe lângă legume ori fructe, şi parizer vegetal cu 2,89 lei/250 de grame, cârnaţi de post la 4,75 lei/400 de grame, conserve cu sărmăluţe de post la 5,09 lei, aspic cu legume la 7,29 lei/500 grame, cremwurşti vegetali la 5,29 lei/425 grame. Din supermarket-uri, unde există şi mâncare gătită, se poate cumpăra zacuscă la 1,7 lei/100 de grame, salată de vinete fără maioneză la 1,5 lei/100 de grame, iahnie de fasole cu 1,19 lei/100 grame, chifteluţe şi şniţele de post.

Cum ţin post hunedorenii?
Manuela Mosora: „Până acum am ţinut post numai miercuri şi vineri. În ultima săptămână voi posti toate zilele. Faţă de alţi ani mi se pare mai uşor pentru că în toate magazinele găseşti produse de post”.
Ionela Crăsnicescu: „Nu prea reuşesc să ţin post. Pentru tineri tentaţiile sunt mari. Dacă ieşi cu prietenii în oraş, mănânci alături de ei ori o pizza, ori altceva ce nu e permis. Şi uite aşa s-a dus toată strădania”.
Paul Vorbincă: „Nu ţin post. În schimb, părinţii mei postesc. Mama de când a început postul nu mai mănâncă „de dulce”, cum spune ea. Ca să ţii post trebuie să ai voinţă, iar eu nu strălucesc, poate, la asta”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase