Vânzările Nokia stagnează pe piaţa telefoanelor inteligente

Reactualizat la:
Vânzările Nokia stagnează pe piaţa telefoanelor inteligente
Potrivit unui studiu făcut de compania de cercetare a pieţei, „Gartner”, Nokia ar putea rămâne în urmă în ceea ce priveşte tehnologia telefoanelor inteligente. Companiile precum Apple, RIM (Research in Motion) , HTC (High Tech Corp) continuă să-şi mărească cotele de piaţă, în timp ce Nokia pare să stagneze.

Compania canadiană Research in Motion (RIM), producătorul tehnologiei de telefonie mobilă Blackberry, a profitat de condiţiile dificile de pe segmentul aparatelor smartphone, dublându-şi cota de piaţă în trimestrul al doilea la 17,4%, faţă de aceeaşi perioadă din 2007.

„Research in Motion” (RIM) au reuşit să-şi urce vânzările la 5,6 milioane faţă de 2,5 milioane, cifra de telefoane vândută în urmă cu un an. Nici vânzările companiei High Tech Corp nu au fost de neglijat. Acestea s-au dublat faţă de anul trecut, poziţionând-o pe locul trei în topul vânzărilor de telefoane inteligente. Compania a reuşit să urce patru locuri, de la locul şapte pe care îl deţinea cu numai un trimestru în urmă.

Cu toate că vânzările Nokia nu au prezentat nici o creştere semnificativă în ultima perioadă, rămâne totuşi liderul pieţei cu vânzări de 15,3 milioane de telefoane. Cota de piaţă a companiei finladeze a scăzut de la 50,8 % anul trecut, la 47,5%, din cauza concurenţei tot mai mari. „Gartner” susţine că Nokia ar trebui să modernizeze telefoanele din seria N pentru a rămâne în fruntea clasamentului la vânzări.

Potrivit Reuters, studiul făcut de compania Gartner mai percizează: „condiţiile economice din prezent influeţează în mod negativ piaţa telefoanelor inteligente, deoarece limitează puterea de cumpărare a utilizatorilor şi decizia de a-şi înlocui telefoanele cu unele mai bune.”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase