„Vaporului” devine strategică

3Comentarii
„Vaporului” devine strategică
Modernizarea străzii Vaporului deschide proiectul de legare a zonei Grigorescu de Parcul 22 Decembrie.

Primarul Ilie Bolojan s-a întâlnit zilele trecute cu locuitorii de pe strada Vaporului, recent modernizată pe o lungime de 297 m în cadrul proiectului „Modernizare străzi în vederea fluidizării traficului de acces între zone rezidenţiale şi funcţionale din municipiul Oradea”. Totodată, s-au reabilitat reţelele de apă şi electricitate şi s-a lucrat la branşamentele la apă şi gaze naturale.

Nou traseu auto

Mai urmează realizarea un acces auto din Şoseaua de Centură în Parcul 22 Decembrie, via strada Vaporului. Aceast obiectiv care va lega inclusiv Cartierul Grigorescu de centrul Oradiei, fără ocolire pe străzile Nufărului şi Dimitrie Cantemir, presupune mai multe lucrări:
-  Construcţia unui pod metalic peste Peţa, lat de 11,6 metri, cu parapeţi pentru protecţia pietonilor;
-  Prelungirea străzii Vaporului şi amenajarea intersecţiei cu strada Făgăraşului;
-  Reabilitarea tronsonului asfaltat din strada Toamnei – de la Cimitirul municipal, cu amenajarea a 102 locuri de parcare
– Prelungirea străzilor Toamnei şi Atelierelor, până la intersecţia comună (giraţie) cu Vaporului;
– Prelungirea străzii Atelierelor, intrând în perimetrul Cimitirului Municipal, până la drumul de centură;
– Realizarea unui drum colector până la giraţia Centurii cu strada Nojoridului;
Edilul şef le-a reamintit cetăţenilor de pe strada Vaporului, prezenţi la întâlnirea de joi, că după modernizarea zonei, asociaţiile de proprietari vor avea obligaţia să-şi întreţină spaţiile verzi din faţa blocurilor şi a caselor. Valoarea totală a proiectului este de şapte milioane de lei, iar durata de realizare estimată este de 6 luni, începând cel mai probabil din toamnă.

Cristian Horgoş3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor