Varietati bihorene, la Beius

Varietati bihorene, la Beius
Duminică, 10 martie, locuitorii municipiului Beiuș și din zonele apropiate au avut parte de un spectacol „Varietati bihorene” de zile mari, în organizarea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, a Primăriei Beius şi a Casei de Cultură „Ioan Ciordaș” din Beius.

Festivalul-concurs „Varietati bihorene” care adună, în fiecare an, la un loc, solişti vocali şi instrumentişti, formaţii şi ansambluri de dansuri moderne de pe Valea Crișului Negru, a debutat cu o frumoasă expoziție de pictură și sculptură în lemn, în holul Casei de Cultură „Ioan Ciordaș” din Beiuș, a artiștilor plastici Elena Bissinger și Vasilică Isăcescu. Momentul a fost moderat de către Anca Banda, directoarea Casei de Cultură „Ioan Ciordaş” din Beiuş; despre activitatea culturală beiușeană și a celor doi expozanți au mai vorbit Adrian Domocoș, primarul Beiușului și Miron Blaga, consultant artistic la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor.

Am putea spune că cei prezenţi la eveniment s-au bucurat cu adevărat de venirea primăverii, atât prin culoare și splendoare oferite de creațiile expuse în holul Casei de Cultură, cât și prin momentele artistice de muzică și dans oferite de tinerii artiști prezenți la eveniment.

Juriul, format din Adrian Domocoş, Gabriel Popa, primarul și viceprimarul municipiului Beiuș, maestrul coregraf Cristian Seghedi, consultanţii Miron Blaga şi Felician Mureşan, de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, conf. univ. dr. Florina Maris Hinsu, de la Facultatea de Arte din Oradea si Anca Nicoleta Căuș, solistă de muzică ușoară (concurentă la „Românii au talent”), a avut dificila sarcină de departajare a concurenţilor care s-au prezentat la festivalul-concurs, de care s-a achitat în final cu succes.

Pe scenă au evoluat frumos artişti amatori de la Casa de Cultură „Miron Pompiliu” din Ștei, coordonați de Marius Dușe, Grupul vocal instrumental al Liceului Pedagogic „Nicolae Bolcaș”, coordonat de prof. Lazea Remus, care a prezentat cântece şi dansuri populare, solistul vocal Ionuț Maris Hinsu, care s-a remarcat prin talentul său vocal deosebit. Gazdele evenimentului – Ansamblul folcloric „Muguri și mlădițe de tezaur” și Ansamblul „Mugurași” au prezentat dansuri populare, urmate de extraordinarele interpretări ale soliştilor din cadrul ansamblului.

Soliştii vocali invitaţi special la acest eveniment – Răzvan Dobai, Ana Maria Anita Mihaies, Gabriel Bala, Violeta Gherman, Anca Nicoleta Caus și membrii trupei Music Xpress au încântat publicul prezent atât prin repertoriu, expresivitate, mișcare scenică și originalitate, cât și prin ineditul prezenței lor alături de tinerii concurenți în festival.

Merită felicitaţi toţi participanţii la acest eveniment, precum şi cei care s-au mobilizat în buna desfăşurare a lui: primarul Adrian Domocoș şi viceprimarul Popa Gabriel, cât şi alte oficialități, deputații Gheorghe Costin și Gheorghe Bogdan.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !