Varstnicii din Timis au plantat pentru amintire

De Delia S. Barbu
Reactualizat la:
Actiuni de plantare
Actiuni de plantare
„Plantăm ca să nu uităm”. Acesta a fost motto-ul acţiunii derulate în această toamnă de vârstnicii centrelor de îngrijire şi asistenţă din Ciacova ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, pentru a marca Ziua Internaţională Alzheimer.

„Ziua Internaţională Alzheimer, o zi… împotriva uitării, una care reaminteşte tuturor de existenţa acestei forme de demenţă, care afectează din ce în ce mai mulţi oameni, la vârste din ce în ce mai scăzute. Boala este caracterizată printr-un declin progresiv al funcţiilor mintale, fiind afectate memoria, limbajul, intelectul, abilităţile sociale, reacţiile emoţionale, modul de comportare. Demenţa nu afectează doar pacientul, ci are repercusiuni şi asupra familiei şi a celor implicaţi în îngrijirea bolnavului”, spun specialiştii.

Pentru a marca această problematică, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului s-a implicat, alături de alte instituţii şi organisme naţionale şi internaţionale, în lupta cu boala uitării, acest trist flagel al secolului în care trăim. Astfel, beneficiari ai Centrului pentru Persoanele cu Handicap Suferinde de Maladia Alzheimer şi ai Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Ciacova au fost invitaţi să planteze arbuşti şi bulbi de flori în curtea comună a celor două centre, fiecare persoană fiind motivată, ulterior, să îngrijească arbustul plantat.

„Scopul acestei eveniment este acela de a-i motiva pe beneficiarii acestor două centre să se implice în activităţi plăcute, de socializare, de a-şi asuma responsabilitatea pentru îngrijirea unei plante şi de a le menţine viu interesul pentru astfel de activităţi”, spun reprezentanţii DGASPC Timiş. Fondurile necesare achiziţionării plantelor au fost oferite prin „Agenda Culturală a Consiliului Judeţean Timiş”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !