Vasile Dumbravă, cetăţean de onoare

Vasile Dumbravă, cetăţean de onoare
Evenimentul a avut loc cu prilejul Zilei comunei Cociuba Mare sărbătorită duminică. Vasile Dumbravă a fost declarat primul cetăţean de onoare al comunei, în prezenţa capilor judeţelui: prefectul Gavrilă Ghilea şi preşedintele CJ Radu Ţârle, a senatorului Petru Filip şi a deputatului Ştefan Seremi.

Dar şi în prezenţa unor prieteni din toată ţara, din Germania şi alte colţuri ale lumii. Pata de culoare a manifestării a fost omul de afaceri chinez Jin Uie Min, stabilit de mai mulţi ani în Bucureşti şi care a trecut la ortodoxism împreună cu copiii săi.

Laudatio

Vasile Dumbravă se află în bordul Curţii de Conturi a României, este preşedintele executiv al Clubului Investitorilor 01, este doctor Honoris Causa al Universităţii Lybniz din California, membru al Academiei Europene de Relaţii Economice şi Culturale, este conferenţiar universitar doctor la Universitatea Titu Maiorescu, membru în organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului, face parte din Consiliul director al Asociaţiei Bihorenilor din Bucureşti, membru în Clubul de la Bucureşti. Dar şi în prezenţa unor prieteni din toată ţara, din Germania şi alte colţuri ale lumii. Pata de culoare a manifestării a fost omul de afaceri chinez Jin Uie Min, stabilit de mai mulţi ani în Bucureşti şi care a trecut la ortodoxism împreună cu copiii săi.

„Vă mulţumesc pentru onoarea pe care mi-o faceţi pentru a fi deschizător de drumuri în rândul cetăţenilor de onoare. Vă mulţumesc dumneavoastră, oficialităţilor şi cetăţenilor din Cociuba Mare. Am convingerea că şi alţi cetăţeni merită această onoare. I-aş aminti pe profesorul Petru Vesa, primul localnic plecat la studii înalte, profesorii Petru Pantea şi Gheorghe Pantea, inginerul Ioan Barna, fostul primar Ioan Iancu”, a spus primul cetăţean de onoare al Cociubei.

„Eu sunt adeptul spusei că rădăcinile nu se uită aşa că permiteţi- mi să dau frâu liberi emoţiilor şi să vă recit cîteva versuri: Am plecat de mult din sat,/Multă lume am umblat,/Multe lucruri am învăţat, /Multe chiar le-am şi uitat. /Însă n-am uitat nicicând,/Să iubesc acest pământ/Cu-n mesaj atât de sfânt: „Nu uita nicicând căsuţa /Unde te-a născut măicuţa, Nici pe oamenii din sat, care mult te-au ajutat/Să fii azi de decorat”.

Veronica Bursaşiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !