Văzuţi prin ochii graficienilor de la Arte

De Camelia Busu
Văzuţi prin ochii graficienilor de la Arte
În acest an, unităţile de învăţământ au avut la dispoziţie câteva intervale de timp în care să desfăşoare activităţi în săptămâna „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

Scopul acestei săptămâni este implicarea tuturor copiilor şi cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale preşcolarilor şi elevilor, să pună în valoare talentul şi capacităţile acestora în diferite domenii şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale.

Deşi sunt destule exemple nefericite de abordări ale acestei săptămâni prin ieşiri la suc, film sau pizza, atunci când zilele dedicate acestor activităţi se încheie cu impresii şi emoţii care să rămână în memoria elevilor este lăudabil, iar aceste acţiuni îşi ating scopul dorit.

batrani-arte-colaj Portrete… altfel FOTO: Ana Bob ©

În acest context, profesoara Maria David, de la Liceul de Arte din Oradea, a avut ideea de a merge ieri cu elevii secţiei de grafică, clasele a XI-a şi a XII-a, la căminul de bătrâni al Fundaţiei Consistoria Efraim Beniamin, din cartierul Velenţa. Chipurile brăzdate de ani au fost creionate de către elevi în portrete oferite apoi cadou „modelelor”. Le-au primit cu emoţie şi lacrimi şi s-au recunoscut amuzaţi şi cu modestie în ele. Elevii, impresionaţi de „bunicii” căminului, au promis că vor reveni cât mai curând, poate chiar de Crăciun.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !