Veche, dar buna, pacat ca nu se aplica

De Otilia Șandor
5Comentarii
Veche, dar buna, pacat ca nu se aplica
Observ că subiectele legate de cel mai bun prieten al omului nasc controverse aprinse şi în spaţiul virtual.

Unii înţeleg că iubitorii de animale (care luptă pentru ne-eutanasierea câinilor, pentru nesterilizarea şi netaxarea stăpânilor care nu îşi vor steriliza patrupedele) şi-ar dori un oraş murdar.

Într-adevăr, sunt destui orădeni care nu au cei şapte ani de acasă, îşi scot patrupedele la plimbare şi le lasă să îşi facă nevoile oriunde. Nu le pasă nici de spaţiul verde, nici de copiii mici care ar pune mâna pe orice de pe jos ca să se joace, nici de spaţiul de joacă pentru copii. Pur şi simplu, îşi scot câinii şi îi lasă să îşi rezolve necesităţile pe unde apucă.

Pentru aceşti orădeni însă există un ac de cojoc foarte bun, creat tot sub conducerea actualului primar, în mandatul lui anterior. Astfel, există o hotărâre a Consiliului Local care prevede amenzi pentru cei ce îşi lasă câinii să „se uşureze” pe unde apucă.

Doar că această hotărâre nu se prea aplică sau se aplică foarte rar – cred şi eu, o transmit şi mulţi orădeni.

La fel cred că majoritatea orădenilor care au câte un câine acasă îşi dau interesul să nu murdărească oraşul; chiar am văzut destui concetăţeni ieşind la plimbare cu câinele, dar şi cu o punguliţă de adunat resturile de la patrupedele lor.

Prin urmare, nu cred că e adevărat că toţi stăpânii de câini sunt dezinteresaţi de curăţenia din oraş. Mai degrabă tind să cred că onor autoritatea locală nu reuşeşte să se organizeze astfel încât să aplice mai mult propriul HCL-ul şi să înteţească amenzile pentru orădenii indisciplinaţi care nu respectă curăţenia din spaţiul public.

Şi dacă acest HCL bun pentru oraş (şi care ar aduce venituri mari la bugetul local) nu se prea aplică, cum credeţi se va aplica noul HCL privind taxarea stăpânilor care refuză să îşi sterilizeze câinii?

FNPA se-ncoarda la Ilie Bolojan

 

Taguri: , ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor