Vechile reguli, încă valabile

ORADEA – Normele care reglementează condiţiile de desfăşurare a serviciilor de înfrumuseţare şi igienă sunt, deocamdată, cele stabilite prin Ordinul Ministrului Sănătăţii (OMS) din 1997, în baza căruia au fost autorizate unităţile de profil.

Prin urmare, controalele întreprinse de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bihor nu vizează încă respectarea noului OMS, care nu a fost publicat în Monitorul Oficial, până la această dată. „Noul OMS va fi publicat în cel mai scurt timp”, a spus Crina Mărcuţ, inspector sanitar în cadrul DSP Bihor, cu ocazia conferinţei organizate miercuri, de Federaţia Patronilor Bihor (FPB).

Intitulată „Cum să cunoaştem şi să respectăm normele europene”, conferinţa s-a desfăşurat la Hotel Dacia Continental, beneficiind de participarea reprezentanţilor Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Bihor şi a peste 30 de operatori economici, reprezentanţi ai unor saloane de înfrumuseţare şi întreţinere corporală. 

Pentru clienţi

Cristiana Bigan, director OJPC Bihor, a subliniat importanţa respectării normelor europene, facând referire la activităţile de control derulate în ultima perioadă. „Trebuie să respectaţi aceste reguli, nu pentru a evita sancţiunile noastre, ci pentru a vă păstra sau mări clientela”, a spus Cristiana Bigan.

„Deşi suntem în mileniul trei, într-un municipiu, există încă saloane cosmetice unde se lucrează în condiţiile anilor ’80”, a atras atenţia şefa OJPC Bihor. Aceasta a specificat că este inadmisibil ca prosoapele folosite să fie ţinute în acelaşi dulap cu cele curate, dar şi faptul că prosoapele trebuie igienizate în unităţi specializate, nu acasă la angajaţi.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !