Vede Teatrul „mai suplu”, dupa separare

7Comentarii
Vede Teatrul „mai suplu”, dupa separare
Daniel Vulcu spune că era nevoie de mai multă supleţe în Teatrul orădean.

Teatrul nu a murit, ci mai are un copil. Este vorba de spectacolul «La grande magia», o premieră de ţinută, cu un regizor de excepţie, pe care nu ştiu cum să-l numesc: român sau francez. Alexandru Colpacci a revenit la prima iubire, şi anume Teatrul de Stat Oradea”. Aşa şi-a început, miercuri, într-o conferinţă de presă, discursul Daniel Vulcu, directorul Instituţiei de spectacole „Iosif Vulcan”, cea care a luat locul Teatrului de Stat din Oradea.
Întrebat de jurnalişti dacă este mulţumit de felul în care şi-a obţinut postul, Daniel Vulcu a răspuns: „Credeţi că acest scandal s-a făcut pentru ca eu să obţin un post?”.

Mastodont-ul din cultură

„Cuvântul de ordine al creării acestei instituţii este eficienţă. Era nevoie de mai multă supleţe în coordonarea acestei instituţii şi o mai multă corelare. Era un mastodont mult prea mare, cu un număr foarte mare de angajaţi. Ceea ce nouă ni se pare ciudat este de ce aceste reacţii când şi alţii trăiesc în această situaţie de ani de zile. Nimeni nu spune de situaţia de la Cluj-Napoca, unde teatrul maghiar este separat de teatrul român sau că la Sfântul Gheorghe s-a creat un teatru românesc, ori că în Timişoara există trei teatre. Există această dorinţă de câţiva ani de zile”, a încercat să justifice Daniel Vulcu.

„Consiliul Judeţean (CJ) nu a fost atent la denumirea instituţiei. S-au gândit la fond şi nu la formă, care li s-a părut mai puţin importantă. Acest lucru se va corecta în prima şedinţă de CJ. Între timp, noi vom lansa publicului nostru şi specialiştilor o invitaţie prin care ei să ne spună ce denumire trebuie să aibă instituţia nou creată, care înglobează trupa «Iosif Vulcan», trupa de teatru «Arcadia» şi Ansamblul folcloric Oradea (fostul Ansamblu Artistic Profesionist «Crişana» – n.r.). Numele complet al instituţiei nici nu-l mai ştiu exact, pentru că nu merită ţinut minte şi care se va repara, aşa cum am spus, în prima şedinţă a CJ”, a încercat să se scoată Daniel Vulcu când jurnaliştii au bătut monedă pe desfiinţarea Teatrului de Stat.

Invitat în conferinţa de presă, regizorul Alexandru Colpacci s-a simţit incomodat de întrebarea jurnaliştilor referitoare la situaţia creată.

„E o întrebare incomodă. Am urmărit de la distanţă lucrurile, mă abţin de la aceste comentarii. Eu mă concentrez foarte mult pe piesă”, a spus regizorul Colpacci.

Premiera spectacolului „La grande magia”, de Eduardo de Filippo, în regia artistică a lui Alexandru Coplacci va avea loc duminică, 6 februarie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea.

C.D.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor