Vedeti care sunt prioritatile Primariei Timisoara pentru anul 2013

De A. Strugariu
Nicolae Robu a anuntat care sunt prioritatile Timisoarei
Nicolae Robu a anuntat care sunt prioritatile Timisoarei
Timişoara intră în şantier în 2013: modernizarea infrastructurii oraşului va fi prioritatea zero, anunţă primarul Nicolae Robu. În noul an vor începe în sfârşit lucrările la Complexul Rutier Michelangelo, lărgirea pasajelor CF Jiul şi Popa Şapcă, reabilitarea centrului istoric şi a malurilor canalului Bega, dă asigurări edilul. Acesta nu renunţă nici la ideea de a amenaja pasajul subteran din Piaţa Victoriei pentru circulaţia auto.

„Prioritatea numărul unu o vor reprezenta, în 2013, marile proiecte ale Timișoarei. Asta înseamnă pasajul Michelangelo, pasajul din Piața Victoriei, lărgirea trecerii pe sub calea ferată și extinderea la patru benzi pe Popa Șapcă, la fel, lărgirea trecerii pe sub calea ferată și a străzii Jiul, proiectul Michelangelo II, amenajarea malurilor Begăi și reabilitarea centrului istoric al orașului.

Acest pachet de proiecte este prioritatea numărul unu pentru că toate vor fi angajate. Nu putem să mai mergem secvențial, pentru că Timișoara este prea mult rămasă în urmă, trebuie să mergem pe front larg. Într-un cuvânt, modernizarea infrastructurii orașului este prioritatea zero. Unele dintre aceste lucrări vor începe imediat după ieșirea din iarnă, altele puțin mai târziu, pentru că sunt proceduri de urmat, etapele premergătoare, dar toate cele pe care le-am menționat vor începe în practică”, a declarat, pentru www.tion.ro, primarul Nicolae Robu.

Prima lucrare care va demara, spune edilul, este realizarea Complexului Rutier Michelangelo, un proiect pe fonduri europene iniţiat de fosta administraţie Ciuhandu, care cuprinde reabilitarea Podului Michelangelo şi realizarea unui pasaj rutier subteran pe relaţia bulevardul Vasile Pârvan-bulevardul Corneliu Coposu.

„Primul care va începe este, după părerea mea, subpasajul Michelangelo, pentru că licitația este în etapa finală. Altfel, toate sunt pe același palier de importanță, nu vă pot da o ordine pentru celelalte, pentru că toate sunt practic în același stadiu, depinde de modul în care se finalizează procedurile care trebuie urmate, proceduri care necesită un timp neanticipabil, necontrolabil”, a adăugat Robu.

Proiectul Michelangelo II prevede reabilitarea străzii Cluj, lărgirea la trei benzi de circulaţie a străzilor Negoiu şi FC Ripensia, precum şi realizarea unor pasarele pietonale din sticlă pe strada Cluj şi pe Aleea FC Ripensia.

În ceea ce priveşte lărgirea pasajelor Jiul – Circumvalaţiunii şi Popa Şapcă municipalitatea a organizat licitaţii la sfârşitul acestui an pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice şi detalii de execuţie. Totodată, a avut loc o licitaţie pentru elaborarea documentaţiilor în vederea realizării unui nou pasaj rutier pe sub calea ferată în zona Solventul.

Pentru lărgirea pasajelor Jiul şi Popa Şapcă au mai fost făcute studii de fezabilitate prin anul 2006, dar autorităţile locale au considerat că acelea nu mai sunt de actualitate şi este nevoie de altele noi. Nu este încă prea clar de unde vor veni banii pentru realizarea acestor lucrări, în condiţiile în care Robu declara în campania electorală de la alegerile locale că ar fi nevoie de 10 milioane de euro pentru aceste investiţii.

„Vor fi antamate cu venituri proprii și desigur încercăm să atragem bani de la Guvernul României. Nu mai putem aștepta după alte finanțări mai avantajoase, trebuie să dăm drumul acestor proiecte”, a afirmat, acum, primarul.

Tot în 2013 ar urma să înceapă construirea unui bazin olimpic de înot la Timişoara, a unei săli polivalente de 15.000 de locuri şi a patru bazine de înot de agrement, în diferite cartiere ale oraşului, potrivit reprezentanţilor municipalităţii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !