Vedeti ce probleme au locuitorii din Mehala si cum se inghesuie politicienii sa-i asculte inainte de alegeri

De A.S.
Vedeti ce probleme au locuitorii din Mehala si cum se inghesuie politicienii sa-i asculte inainte de alegeri
Vedeti ce probleme au locuitorii din Mehala si cum se inghesuie politicienii sa-i asculte inainte de alegeri
Să nu mai treacă maşinile de mare tonaj prin faţa caselor în care locuiesc, să aibă locuri de parcare şi un complex de agrement cu bazin de înot şi sală de sport – asta vor, în principal, locuitorii din cartierul timişorean Mehala. Unii dintre ei sunt nemulţumiţi de lărgirea străzii Cloşca pentru că nu mai au unde parca. Politicienii sunt interesaţi acum mai mult ca oricând de problemele lor. Reprezintă parte dintr-un colegiu electoral!

Locuitorii din Mehala s-au întâlnit joi după-amiaza la o nouă şedinţă a consiliului consultativ de cartier, o bună ocazie de a-şi spune păsurile în faţa reprezentanţilor primăriei. Oamenii au discutat despre probleme de infrastructură şi circulaţie, despre chestiuni ce ţin de patrimoniu şi reglementări urbanistice. Unii dintre ei s-au declarat nemulţumiţi acum de lărgirea străzii Cloşca integral la patru benzi, motivând că nu vor mai avea unde să îşi lase maşinile când ajung acasă sau că vor fi nevoiţi ca de fiecare dată să intre cu autovehiculele în curte. În plus, nici firmele din zonă nu dispun de locuri de parcare. Cetăţenii din cartier ar fi vrut să fie lărgită mai puţin strada, să fie realizate locuri de parcare şi piste pentru biciclişti prin proiectul pe fonduri europene iniţiat de municipalitate, dar nu a mai fost loc pe Cloşca.

Alte dorinţe ale oamenilor ţin de montarea unui ceas electronic în sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Cloşca, Grigore Alexandrescu şi Ovidiu Balea – un ceas care să arate ora exactă de la Timişoara, Budapesta şi Beograd, a precizat preşedintele Consiliului consultativ de cartier Mehala, Ioan Bolog – şi interzicerea traficului greu pe anumite artere. „Casele noastre sunt în distrugere. Toate sunt pocnite”, s-a plâns o locuitoare de pe strada Grigore Alexandrescu. Alţii au cerut realizarea unor refugii în staţiile RATT sau acoperirea celor existente pentru a nu fi nevoiţi să aştepte mijloacele de transport în comun în ploaie.

La şedinţă s-a discutat şi despre noul Plan Urganistic General al oraşului, aflat în curs de elaborare, şi noile reglementări pe care le va aduce acesta. Arhitectul-şef Sorin Ciurariu le-a explicat cetăţenilor că în luna noiembrie urmează să aibă loc patru dezbateri publice pentru a colecta observaţii şi propuneri de modificare pe marginea acestui document.

„Se lucrează la noul PUG. Din ce am observat eu regimul de înălţime nu va depăşi nivelul de parter, cu un etaj şi mansardă la nivel de case individuale. În momentul ăsta Mehala este considerată totuşi un cartier de lux al Timişoarei. Se face infrastructura, este transport în comun, sunt parcele mari şi spaţii verzi între case. (…) În noul PUG lucrurile sunt clare. Vor fi zone în care vor fi doar case individuale sau duplexuri şi zone doar cu locuinţe colective”, a explicat Ciurariu.

O altă solicitare s-a referit la realizarea unui complex de agrement cu sală de sport, parc şi bazin de înot în cartier, dar oamenii au ridicat şi problema Şcolii cu clasele I-VIII „Avram Iancu” nr. 19, care are nevoie de o sală de sport.

„Cea mai importantă problemă este că această şcoală generală nu are sală de sport, deşi teren este în curte. A fost un proiect aprobat în 2004, dar au venit inundaţiile si n-au mai fost bani. Doamna directoare de la şcoală a sacrificat două clase unde copiii fac acum sport. Nu este normal, va rog să găsim o soluţie”, a făcut apel la reprezentanţii primăriei preşedintele consiliului de cartier. Un alt locuitor din zonă a cerut să fie realizată o trecere de pietoni în faţa şcolii, dar Ioan Bolog i-a spus că acest lucru ar fi cam greu de realizat în condiţiile în care şcoala e situată oricum în apropierea semafoarelor de la intersecţia bulevardului Cetăţii cu strada Gheorghe Lazăr, aşa că o femeie a propus să fie montate garduri de protecţie.

În ceea ce priveşte solicitarea privind complexul de agrement, arhitectul-şef le-a spus oamenilor că zona lor este oricum vizată de primărie pentru realizarea unui bazin de înot.

La întâlnirea consiliului de cartier din Mehala au participat şi un consilier local, Vasile Ruşet, care i-a asigurat pe cetăţeni că va ridica problemele lor la primărie şi le-a vorbit despre diverse planuri şi proiecte ale autorităţilor, un reprezentant al deputatului PNL Horia Cristian şi fostul director pedelist al Aeroportului Timişoara, Cornel Sămărtinean, prezent în calitate de… candidat. Sămărtinean a recunoscut că nu locuieşte în cartierul Mehala, ci undeva pe Dorobanţilor, şi a confirmat faptul că va candida din partea Alianţei România Dreaptă pe Colegiul 1 de deputaţi la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Principalul său contracandidat va fi deputatul Horia Cristian de la USL. „Am fost aici ca şi candidat al Alianţei România Dreaptă la Colegiul 1 la Camera Deputaţilor (…) M-am hotărât să demarez candidatura, participarea mea, şi sunt prezent deja la problemele şi problematicile din colegiu. Noi trebuie să fim aici, am luat legătura cu oamenii şi trebuie să fim aici lângă ei, nu?”, ne-a declarat Sămărtinean.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !