Vedeti cine circula gratuit cu tramvaiul, troleibuzul si autobuzul, in 2013

De B.A.M.
Reactualizat la:
Harta punctelor de acordare a gratuitatilor
Harta punctelor de acordare a gratuitatilor
Consiliul Local Timişoara a adoptat, luna trecută, o hotărâre prin care se schimba modul de acordare a gratuităţilor pe mijloacele de transport în comun din Timişoara, precum şi beneficiarii acestora. Vedeţi în continuare ce schimbări va aduce această decizie, începând din 2013.

Conform hotărârii adoptate, vor beneficia de gratuitate pensionarii, cetăţenii români cu domiciliul stabil în Municipiul Timişoara care au împlinit 70 de ani şi beneficiarii legilor 341/2004, 44/1994 şi 309/2002. Cei care au deja cardul RATT nu vor mai trebui să se prezinte la chioşcurile RATT pentru activarea abonamentului. Abonamentul va fi prelungit automat şi îi va garanta posesorului gratuitate pe viaţă.

Pensionarii care nu au card de transport RATT sunt aşteptaţi la toate cele 15 puncte de vânzare RATT pentru a primi cardul. Ei trebuie să aducă în original cartea de identitate, cuponul de pensie de pe ultima lună (sau adeverinţă de la Casa de Pensii), decizie, după caz.

Elevii din clasele I-XII sunt invitaţi la chioşcurile RATT cu buletinul de identitate (dacă au) şi carnetul de elev vizat pentru anul şcolar în curs pentru a-şi activa abonamentul pentru anul 2013. Gratuitatea se menţine până la pierderea calităţii de elev şi este valabilă şi în perioada vacanţelor şcolare. Facilitatea se acordă elevilor până la vârsta de 19 ani.

Vor beneficia de gratuităţi şi angajaţii unor asociaţii, cum ar fi Salvo sau Casa Faenza. Aceştia îşi vor activa abonamentele pentru anul 2013 la Centrul de Gratuităţi RATT de pe strada Intrarea Doinei, nr.2 pe baza listelor transmise de asociaţii şi a buletinului de identitate.

Beneficiarii din secţiunea reduceri a protocolului, cum ar fi studenţii, îşi vor încărca abonamentele lunar sau la nevoie pe baza documentelor specifice.

Toţi călătorii care au facilităţi la transportul în comun şi sunt cuprinşi în protocol trebui să aibă asupra lor după caz documentele doveditoare: buletin, cupon de pensie, decizie, carnet de elev vizat la zi pe care le vor prezenta la solicitarea echipelor de control.

Citeste si: Nou sistem de acordare a gratuitatilor pe mijloacele de transport in comun din Timisoara0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !