Vedeti cum comenteaza primarul trocul liberal privind demolarile din Piata Iosefin

De A. Strugariu
Reactualizat la:
Demolările din Piaţa Iosefin ii supara pe unii
Demolările din Piaţa Iosefin ii supara pe unii
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a afirmat, vineri, că nu ştie cum a procedat SC Pieţe SA în privinţa demolărilor din Piaţa Iosefin, după ce directorul acestei societăţi afirmase anterior că s-a înţeles cu cei de la firma Dinu Instal să desfiinţeze vechile chioşcuri din jurul halei şi să primească lemnul la schimb, fără să existe un contract în acest sens. Cât despre faptul că în această afacere toate personajele principale sunt liberale, edilul crede că avem… o abordare comunistă.

Întrebat în ce condiţii lucrează firma Dinu Instal, a vicepreşedintelui PNL Dumitru Dinulescu, la demolările din Piaţa Iosefin, directorul SC Pieţe SA, Victor Ştefan, a afirmat că reprezentanţii respectivei firme efectuează aceste lucrări urmând să primească lemnul rezultat din desfiinţarea chioşcurilor.

„L-am contactat (n.r. – pe Dumitru Dinulescu) să ne ajute la demolarea tonetelor din Piaţa Iosefin. Sunt 51 de tonete. Fierul rezultat rămâne la SC Pieţe, îl valorificăm noi, iar partea de lemn îi rămâne lui. Nu există un contract, nu se plăteşte nimic. Deci el rămâne cu partea de lemn. Lemnul e mai mult pentru foc…”, ne-a declarat Victor Ştefan.

Că între cele două părţi nu există un contract a recunoscut-o şi Dumitru Dinulescu.

„Am discutat cu cei de la Pieţe şi m-am oferit să îi ajut. Nu am niciun contract cu ei. Societatea Confort are de demolat doar hala, partea de construcţie metalică, nu şi chioşcurile. Nu am încheiat niciun contract, eu m-am oferit să îi ajut”, a afirmat Dinulescu.

Cum comentează primarul Nicolae Robu toată această poveste? „Nu ştiu cum a procedat societatea Pieţe S.A., dacă a obţinut aportul voluntar a unei firme e în regulă. Dacă cumva există un acord comercial în termenii legii, care putea fi încheiat prin achiziţie directă, şi asta ar fi corect. (…) Dacă se dă ceva la schimb pentru acea muncă, indiferent ce se dă, la bază trebuie să stea un document. Eu nu ştiu dacă firma Dinu Instal a primit ceva, sau ar urma să primească ceva pentru acea lucrare. (…) Dacă planează vreun semn de întrebare vizavi de orice structură din primărie sau a primăriei, voi dispune misiuni de control”, a declarat, vineri, Robu.

Cât despre faptul că vorbim despre un troc liberal, pentru că şi Dinulescu, şi Ştefan sunt membri PNL, primarul, de altfel preşedintele PNL Timiş, consideră abordarea ca fiind una comunistă.

„Mi se pare că nu merită să aducem în discuţie apartenenţa politică a patronului firmei. Că nu mai suntem în societatea comunistă. PNL e un partid foarte serios. E un partid care a beneficiat de încrederea masivă a cetăţenilor. Pentru noi, membrii PNL, e o mândrie că suntem parte a acestui partid şi nu ne punem problema să fim inhibaţi de apartenenţa la acest partid”, a adăugat Robu.

Trebuie spus că şi primarul a apelat la serviciile oferite de firma colegului său de partid atunci când a scos primul şurub al „acvariului” din centrul oraşului, în faţa camerelor de filmat, la finele anului trecut, deşi de acest lucru ar fi trebuit să se ocupe proprietarii respectivei construcţii.

„Eu am apelat la domnul Dinulescu când am dat jos o parte din geamurile de la acvariu. Total gratuit, fără nicio răsplată în bani sau natură. Şi cred că am făcut economii pentru primărie. Voi rezolva probleme ale oraşului în regim de voluntariat, dar la modul cel mai onest”, a conchis edilul.

Citeste si: Troc liberal pentru demolarile din Piata Iosefin: noi luam fierul, tu primesti lemnul0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !