Venit real, dar nu sub normă

Venit real, dar nu sub normă
ORADEA – În sfârşit, Fiscul a elucidat în al doisprezecelea ceas modul cum vor fi impozitaţi taximetriştii.

În acest sens, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor a solicitat un răspuns de la Ministerul Economiei şi Finanţelor pentru a lămuri neconcrodanţele între prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal- cu modificările şi completările ulterioare, şi Legea nr. 265/2007 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, privind modalitatea de impozitare a veniturilor obtinute de persoanele fizice autorizate cu activitatea de taximetrie. „Art. 1 alin. 3 din Codul fiscal prevede că, în materie fiscală, dispoziţiile prezentului cod prevalează asupra oricăror prevederi din alte acte normative, în caz de conflict între acestea aplicându-se dispoziţiile Codului fiscal”, se specifică în răspunsul ministerului. „tratamentul fiscal aplicabil veniturilor realizate din activitatea de transport persoane şi bunuri în regim de taxi este prevăzut în cap. II «Venituri din activităţi independente» din Titlul III al Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal cu modificările şi completările ulterioare”.

Real sau normă

„În concluzie, impozitarea veniturilor obţinute de taximetriştii autorizaţi ca persoane fizice se poate realiza fie prin impunere la normă de venit, fie prin opţiune în sistem real pe baza contabilităţii în partidă simplă, venituri care nu pot fi inferioare venitului net stabilit pe baza normei de venit pentru această activitate”, ne-a declarat Smaranda Scridon, directorul executiv al Finanţelor bihorene.

DGFP Bihor a stabilit pentru activitatea de taximetri în municipiul Oradea pe anul 2008 o normă de venit de 9.200 de lei.

Pentru relaţii suplimentare, cei interesaţi se pot adresa Biroului Metodologie şi Asistenţă Contribuabili din cadrul DGFP Bihor, Oradea, str.D.Cantemir nr. 2b, camera 303 sau telefon 433.056.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !