Venitul minim garantat 708 lei

1Comentariu
Venitul minim garantat 708 lei
Pensionarii al căror venit asigurat este mai mic de 708 lei trebuie să se prezinte la Casa de Pensii.

Conform noilor reglementări începând cu data de 1 ianuarie 2011 venitul minim lunar asigurat, înscris în declaraţia ori în contractul de asigurare sociala este de 708 lei ,reprezentand 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, care la nivelul anului 2011 este de 2.022 lei.

Venitul maxim lunar al bazei de calcul a contributiei de asigurari sociale este 10.110 lei,  reprezentand valoarea corespunzatoare a de cinci ori câştigul salarial mediu brut, respectiv 5x 2.022 lei. Contribuţia minimă lunară care trebuie achitată de persoanele asigurate cu declaraţie sau cu contract de asigurare socială este 222 lei (708×31,3%).Contribuţia maxima lunară care trebuie achitată de persoanele asigurate cu declaratie sau contract de asigurare socială este 3.164 lei (10.110×31,3%).

Reactualizare

„Astfel, toate persoanele asigurate în sistemul public de pensii cu declaraţie sau contract de asigurare socială al căror venit asigurat este mai mic de 708 lei, sunt obligate să se prezinte cât mai urgent la sediul Casei Judeţene de Pensii Bihor, în vederea completării actului adiţional la declaraţia de asigurare sau la contractul de asigurare socială încheiat cu Casa Judeţeană de Pensii Bihor”, a precizat Leontin Ţîrle, directorul Casei Judeţene de Pensii Bihor.

S.Al.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor