Venituri la bugetele locale

Venituri la bugetele locale
ORADEA – Începând cu 2007, conform Legii 182 din 2006, sumele provenite din amenzi aplicate persoanelor juridice în conformitate cu legislaţia în vigoare se fac venit integral la bugetul de stat.

„Este vorba despre amenzile contravenţionale aplicate de comisarii Gărzii Financiare, inspectorilor OJPC. Amenzile aplicate de autorităţile administraţiei publice locale şi amenzile privind circulaţia pe drumurile publice se vor face venit la bugetele locale”, ne-a informat Smaranda Scridon, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

Amenzile care se cuvin bugetului de stat pot fi achitate prin virament sau în numerar la trezoreriile locale.

 

Bugetelor locale

 

Amenzile cuvenite bugetelor locale pot fi achitate, prin virament sau în numerar la casieriile administraţiei publice locale sau ale altor instituţii publice abilitate să administreze veniturile bugetelor locale, indiferent de localitatea pe a cărei rază acestea funcţionează, de cetăţenia, domiciliul sau de reşedinţa contravenientului ori de locul săvârşirii contravenţiei. „Contravenientul poate achita amenzile oriunde, acolo unde s-a săvârşit contravenţia sau la locul de domiciliu, dar este obligat să facă plata pe teritoriul României”, a precizat Smaranda Scridon. Plata se mai poate efectua şi la ghişeul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a României.

O copie de pe chitanţă se predă de către contravenient agentului constatator sau se trimite prin poştă organului emitent din care acesta face parte.

„Sumele neîncasate până la data de 1 ianuarie, reprezentând amenzi contravenţionale aplicate persoanelor fizice, se fac venit integral la bugetul local al unităţii administrativ – teritoriale în a cărei rază teritorială domiciliază contravenientul”, a declarat directorul Finanţelor bihorene.

Aceasta a adăugat că prin trezorerii nu se pot achita sume, în numerar, reprezentând venituri ale bugetelor locale şi venituri extrabugetare ale instituţiilor publice. „Aceste sume se încasează în numerar prin casieriile proprii ale instituţiilor care gestionează bugetele respective”, a subliniat Scridon.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !