Venituri pentru concediaţi

Bucureşti – Guvernul a aprobat unele măsuri de protecţie socială de care beneficiază persoanele disponibilizate prin concedieri colective efectuate până la 31 decembrie 2008, sau, după caz, până la 31 decembrie 2010 pentru salariaţii din companiile miniere.

Actul normativ va intra în vigoare la 1 februarie 2007. Potrivit proiectului de act normativ, persoanele disponibilizate prin concedieri colective, ca urmare a proceselor de restructurare, vor beneficia de următoarele drepturi: un salariu mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea, la momentul concedierii sau al încetării contractului individual de muncă; indemnizaţie de şomaj; venit lunar de completare (stabilit odată cu indemnizaţia de şomaj, egal cu diferenţa dintre salariul individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere – dar nu mai mult decât salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea – şi nivelul indemnizaţiei de şomaj).

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase