Verde la ajutor de stat pentru Sogefi

De Dan Birta
2Comentarii
Verde la ajutor de stat pentru Sogefi
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a semnat, luni acordul de finanţare pentru ajutorul de stat acordat firmei Sogefi, pentru investiţia din Parcul Industrial Oradea.

Sogefi Suspensions Eastern Europe, firma care va investi circa 50 de milioane de euro în Parcul Industrial din Oradea, este una dintre cele cinci companii care a primit aprobare pentru ajutor de stat.

Acordul pentru ajutorul de stat, în valoare de 104 milioane de lei, semnat luni, 10 decembrie 2018, de către ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici, îi permite firmei Sogefi să finanţeze o parte din proiectul de investiţii care vizează înfiinţarea unei fabrici pentru producerea de componente pentru sistemul de suspensii auto, în valoare de circa 50 de milioane de euro, la Oradea.

Sogefi Suspensions Eastern Europe SRL din Oradea este subsidiara holdingului Sogefi Suspensions SA din Franţa. Investiția francezilor va fi făcută în Parcul Eurobusiness I, pe o suprafaţă de 94.332 mp, şi va genera peste 200 de locuri de muncă pentru bihoreni în domeniul automotive.

Sogefi Suspensions SA este unul dintre cei mai importanţi fabricanţi de componente auto. Producătorul deserveşte companii precum Renault Nissan, Daimler, Nissan, BMW, VW, Peugeot Citroen, Ford, Toyota.

Grupul Sogefi a fost întemeiat în 1980 şi este cotat la bursa din Milano, fiind un furnizor mondial de design şi componente de suspensie flezxibilă şi sisteme de filtrare aerisire şi răcire atât pentru echipamentele originale, cât şi pentru canalele ulterioare.

„Clienţii noştri principali sunt Renault Nissan, Daimler, Nissan, BMW, VW, Peugeot Citroen, Ford, Toyota. Grupul are 36 de filiale, patru centre de cercetare şi dezvoltare cu o cifră de afaceri de 1,67 miliarde de euro în 2017. Acum un an am hotărât să ne extindem operaţiunmile suspensii în Europa de Est investind peste 50 milioane de euro”, a declarat Pasquale Colicchia, reprezentantul grupului Sogefi.

Acesta a mai spus că Sogefi a analizat mai multe locaţii şi, în cele din urmă, s-a concetrat asupra României datorită poziţiei geostrategiei, a climatului de afaceri foarte competitiv şi a forţei de muncă înalt calificată.

„Am găsit în parcul industrial din Oradea locaţia ideală cu acces facil la utilităţi, logistică şi o infrastructură adaptabilă. Decizia finală a fost luată, punctul cheie care a favorizat decizia de a veni în România a fost sprijinul guvernamental şi parteneriatul pe care suntem pe cale să îl construim alături de autorităţile române”, a spus Colicchia.

Ajutoare pentru automotive

Din cele cinci acorduri pentru ajutoare de stat, semnate luni de către Eugen Teodorovici, patru sunt pentru sectorul automotive. Pe lângă Sogefi, mai beneficiază de ajutoare de stat: Automobile Dacia, 115,8 milioane de lei, pentru un proiect de investiţii ce vizează extinderea capacităţii de producţie; Swoboda Sibiu, 17 milioane de lei pentru un proiect de investiţii ce vizează extinderea capacităţii de producţie pentru senzori în industria auto şi Martur Automotive Seating and Interiors din Voluntari, 41,3 milioane de lei pentru un proiect ce vizează extinderea capacităţii unităţii, în vederea fabricării de componente scaune auto şi scaune auto asamblate.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor