Verde şi la pietoni, şi la şoferi

3Comentarii
ORADEA – Cum o serie de orădeni ne-au sesizat că există în oraş intersecţii în care atât semaforul pietonal, cât şi cel adresat maşinilor au „verde” simultan, l-am rugat pe inspectorul principal Claudiu Ciuclea, din cadrul SPR Bihor, să ne explice situaţia.

„În unele intersecţii, în momentul în care semaforul indică culoarea verde se poate circula pe direcţia înainte sau se poate vira spre dreapta. În cazul virajelor la dreapta maşinile se vor intersecta cu pietonii care primesc şi ei verde la semaforul pietonal. Într-un astfel de caz şoferii au obligaţia să acorde prioritate pietonilor angajaţi în traversare”, explică inspectorul principal Claudiu Ciuclea.

Ca urmare, se recomandă atenţie sporită şoferilor şi pietonilor în astfel de locaţii, cele mai cunoscute fiind cele din Piaţa Ferdinand, de la intersecţia bulevardelor Decebal cu Dacia sau de la joncţiunea Bdului Decebal cu strada Tudor Vladimirescu. Această situaţie este întâlnită numai în cazul virajelor la dreapta, unde pentru a evita timpii prea mari de aşteptare la semafor semafoarele funcţionează simultan pe culoarea verde.

Ovidiu Morcan3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor