Verdict anti-IŞJ Bihor în cazul elevilor din Ştei

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
2Comentarii
Avocatul Kolozsi Arpad îi apără pe elevii şi părinţii cazului din Ştei
Avocatul Kolozsi Arpad îi apără pe elevii şi părinţii cazului din Ştei

Tribunalul Bihor a anulat procesele-verbale de eliminare din Bacaulaureat în două cazuri. Celelalte sunt pe rol.

Tribunalul Bihor a decis vineri anularea proceselor-verbale de eliminare din examenul de Bacaulaureat în cazul a doi elevi din „lotul” Ştei. Aceasta după ce în toamna lui 2015 instanţele de judecată hotărâse suspendarea efectelor eliminării elevilor din Bacalaureat, astfel încât aceştia să îşi poată continua studiile la facultate, în baza unei adeverinţe emise de către Inspectoratul Şcolar Judeţean. Adeverinţă pe care IŞJ Bihor a întârziat s-o elibereze în cazul unor elevi, care nu au mai putut, astfel, să se înscrie la facultate, ne transmite avocatul Koloszi Arpad. Acesta îi reprezintă pe treisprezece din cei 102 elevi sancţionaţi în scandalul de la Bacalaureat din oraşul Ştei, din vara anului 2015.

„În toamnă fuseseră suspendate actele Inspectoratului Şcolar, acum actele în sine au fost anulate. S-a judecat pe fond şi în două cauze am câştigat. Este un fapt îmbucurător, deoarece este evident faptul că actele Inspectoratului Şcolar Judeţean nu respectă nici dispoziţiile legale. S-au asemenea acte fără ca elevii să fie vinovaţi din ce fuseseră acuzaţi. Celelalte cauze sunt pe rol. Să vedem dacă se admite în totalitate sau nu. În ceea ce îi priveşte pe elevi, unii s-au retras, iar alţii frecventează în continuare facultăţile”, ne-a declarat avocatul Kolozsi.

Actele administrative (procesele-verbale) prin care aceştia erau eliminaţi din examen, fiind acuzaţi că au copiat, le interzicea elevilor în cauză să participe la următoarele două sesiuni de Bacaulaureat.

Avocatul Adrian Stancu reprezintă alţi 34 de elevi şteieni, însă în cazul acestora nu s-a emis încă o sentinţă pe fond.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor