Verifică toaletările arborilor

De Simona Albinaru
Verifică toaletările arborilor
Garda Națională de Mediu a efectuat controale la toți arborii care au fost supuşi toaletărilor. În cadrul acestora au fost constatate neconformități.

Ca urmare a numeroaselor sesizări înregistrate în ultima perioada la Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Bihor cu privire la toaletarile arborilor din municipiul Oradea, echipe de comisari au efectuat verificări la toţi arborii prevăzuţi în sesizări care au fost supuşi toaletărilor. Cu toate acesta nu au fost constatate neconformităţi şi încălcări ale Legii 24/2007.

„În continuare comisarii GNM CJ Bihor monitorizeă toaletarile de arbori ce se efectuează în municipiul Oradea, fiind preocupaţi activ de menţinerea unui mediu curat şi sănătos pentru cetăţeni. De exemplu în cazul tăierilor de arbori din Ştrandul Municipal, conform inspecţiei din teren a Autorităţii Naţionale Fitosanitare, Oficiul Fitosanitar Bihor, s-a constatat o stare de declin fiziologic al arborilor de pe locaţia fostului Strand Municipal, ramurile şi trunchiurile acestora fiind afectate de ciuperci fitopatogene – ulceraţii pe scoarţă, făinare, verticiloză, înroşirea acelor de pin, precum şi dăunători acarieni, afide şi tigrul platanului”, spun reprezentanţii Gărzii de Mediu Bihor.

Conform acestora până la această dată nu a fost efectuat un studiu similar pentru toţi arborii din municipiul Oradea de către ANF – oficiul Bihor, Garda Naţională de Mediu urmărind îndeaproape respectarea prevederilor Legii 24/2007 actualizată privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !