Verificarea rampelor de acces

1Comentariu
Verificarea rampelor de acces
AJPIS Bihor desfăşoară o campanie de verificare a accesului persoanelor cu handicap.

În perioada 15.01.2013-15.11.2013 Agenţia Judeţeana pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Bihor desfăşoară campania tematică: „Verificarea accesului persoanelor cu handicap la mediul fizic, informaţional şi comunicaţional”.

„Campania are ca obiectiv general respectarea dreptului persoanelor cu handicap de a avea acces la mediul fizic, informaţional şi comunicaţional în scopul creşterii participării depline şi efective în societate şi în condiţii de egalitate cu ceilalţi cetăţeni a acestei categorii de persoane”,a declarat Felix Cozma, directorul executiv al AJPIS Bihor.

Verificări

Până în prezent au fost supuse controlului 185 de instituţii de învăţământ, un operator public de transport în comun (OTL) şi patru operatori de transport persoane (taximetrie). La instituţiile de învăţământ au fost constatate următoarele deficienţe: neadaptarea rampei de acces conform NPO51 şi neadaptarea grupurilor sanitare conform NPO51. „Au fost dispuse măsuri de remediere a deficienţelor constatate, fiind aplicate şase avertismente şi o sancţiune contravenţională”, a precizat reprezentantul AJPIS Bihor

În urma controlului efectuat la operatorul public de transport în comun s-au constatat următoarele: staţiile mijloacelor de transport nu sunt adaptate cu marcarea prin pavaj tactil a spaţiilor de acces spre uşa de intrare în mijlocul de transport sau, după caz, la prima uşă de intrare; lipsa panourilor de afişaj electronic corespunzătoare nevoilor persoanelor cu handicap vizual şi auditiv; lipsa sistemelor de semnalizare pentru persoanele cu deficienţe vizuale şi auditive. Au fost dispuse măsuri de remediere a deficienţelor constatate.

În urma controlului efectuat la operatorii autorizaţi să efectueze activitate de dispecerat taxi s-a constatat că aceştia nu deţin o maşină adaptată transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliul rulant. Au fost dispuse măsuri de remediere a deficienţelor constatate.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor