Verificări în teren la cererile unice de plată

De Simona Drimbău
Se verifică în teren înregistrarea animalelor
Se verifică în teren înregistrarea animalelor
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) se afla în plină campanie de efectuare a controlului la faţa locului pentru cererile unice de plată eşantionate în acest scop.

Controalele pe teren sunt realizate atât de către APIA, cât şi de către alte instituţii, conform competentelor ce le revin potrivit legislaţiei în vigoare şi în conformitate cu acordurile de delegare încheiate cu APIA.

Controale

Astfel, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor efectuează controlul şi supracontrolul cerinţelor legale în materie de gestionare (SMR) privind siguranţa alimentară, identificarea şi înregistrarea animalelor, bolile animalelor, dar şi bunăstarea animalelor.
Autoritatea Naţională Fitosanitară efectuează controlul şi supracontrolul cerinţei legale în materie de gestionare SMR 10 – Introducerea pe piaţă a produselor de protecţie a plantelor.

Agenţia Naţionala pentru Zootehnie verifică respectarea condiţiilor de eligibilitate specifice privind acordarea ajutoarelor naţionale tranzitorii şi a sprijinului cuplat în sectorul zootehnic pentru solicitanţii ajutoarelor naţionale tranzitorii pentru speciile ovine şi caprine şi a sprijinului cuplat în sectorul zootehnic.

Credite

Controlul pe teren se efectueză în perioada 1 iulie – 1 octombrie 2019, efectuarea acestuia fiind o cerinţă obligatorie impusă de legislaţia comunitară şi o etapă premergătoare efectuării plăţii.

Până la efectuarea efectivă a plăţii, fermierii pot însă să contacteze credite în baza adeverinţelor eliberate de APIA.
Adeverințele sunt eliberate de către centrele APIA unde fermierii au depus cererea unică. Ca și în anii anteriori, adeverințele se eliberează pentru cei care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare și non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA.

APIA a încheiat convenții cu 16 instituții bancare și non-bancare în vederea eliberării de adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plată (schema de plată unică pe suprafață, plata redistributivă, măsuri compensatorii de dezvoltare rurală (Măsura 10, Măsura 11 și Măsura 13).
Conform Centrului Judeţean APIA Bihor, 120 de fermieri bihoreni au solicitat până în prezent astfel de adeverinţe.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !