Verificari la firmele de plasare a fortei de munca, in Timis

De Marcel Hoster
Verificările au durat aproape o lună, fiind verificate 33 de asemenea firme
Verificările au durat aproape o lună, fiind verificate 33 de asemenea firme
Firmele de plasare a forţei de muncă în străinătate, cu sediul în Timişoara, au fost controlate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş. Din fericire, problemele descoperite nu sunt grave, majoritatea celor verificaţi erau cu documentele în ordine.

În cadrul unei Campanii Naţionale privind verificarea modului în care agenţii de ocupare a forţei de muncă respectă prevederile legale privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate, societăţile din acest sector din Timiş au fost vizitate de angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş. Aceste firme de prestări servicii de plasare îşi desfăşoară activitatea în baza Legii 156/ 2000

Verificările au durat aproape o lună, în perioada 4 octombrie – 2 noiembrie, fiind verificate 33 de asemenea firme. “Noi aveam o listă cu mai multe asemenea firme de plasare a forţei de muncă în străinătate. Dar multe şi-au schimbat codul CAEN cu care funcţionează. Aceste firme trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a funcţiona în legalitate.

Sunt legate de sediu încăpător, de prezentarea unor contracte ferme cu firmele care angajează personal afară. Acum… pot apărea unele probleme cu contractele. Oamenii semnează cu firma de plasare plătesc o anumită sumă pentru serviciul prestat, iar firma se angajează să îi găsească locul de muncă în 8 luni. Dar persoana respectivă ne sesizează că nu a primit slujba după două luni. Iar atunci mai apar reclamaţiile”, ne-a declarat Ileana Tomoiagă, conducătoarea ITM Timiş.

În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 5 sancţiuni. Cea mai mare amendă a fost în valoare de 10.000 de lei, restul celor patru sancţiuni fiind avertismente.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !