Verificări la răcoritoare

1Comentariu
Verificări la răcoritoare
ORADEA – Sezonul estival a deschis şi apetitul organelor de control pentru firmele care comercializează produse de sezon. 42 de agenţi economici bihoreni, între care trei producători, un distribuitor, 35 de magazine şi trei supermarket-uri, au fost verificaţi la băuturile răcoritoare de către inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului.

Controlul s-a soldat cu constatarea unor deficienţe în ceea ce priveşte valabilitatea produselor, abateri de la prevederi privind etichetarea băuturilor răcoritoare sau neafişarea în loc vizibil, uşor de observat, a preţurilor de vânzare ale produselor. „Pentru aceste nereguli s-au aplicat amenzi contravenţionale de 75.000 lei, iar 6.556 litri de răcoritoare, în valoare de 3.708 lei, au fost oprite temporar de la comercializare. 15 litri de suc, în valoare de 47 lei, au fost opriţi definitiv de la comercializare şi distruşi”, ne-a informat Cristiana Bigan, inspectorul-şef al OJPC Bihor.

Recomandări

OJPC ţine să avertizeze cumpărătorii de produse răcoritoare să acorde o atenţie deosebită asupra modului de prezentare a ambalajului, uşoara bombare a acestuia fiind un semn clar că produsul a intrat în fermentare. De asemenea, este foarte important modul de depozitare a sucurilor şi nectarurilor, atât la magazin, cât şi acasă, odată deschise acestea reclamând consumul în timp relativ scurt. Păstrarea bonului de casă şi refuzul produselor cu termenul de garanţie expirat sunt alte două recomandări din partea celor de la Protecţia Consumatorului.

Valentin Buda1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor