Vernisaj cu cântec

Vernisaj cu cântec
ORADEA - O nouă serie de absolvenţi ai cursului de iniţiere în tehnică şi artă fotografică şi-a expus lucrările pe simezele Sălii Studio a Palatului Vulturul Negru.

Vernisajul a avut loc vineri seara, în prezenţa criticului de artă Ramona Novicov. Cele aproximativ 50 de fotografii reprezintă cele mai bune lucrări realizate de utlima serie de învăţăcei.

„Fiecare absolvent a avut posibilitatea să realizeze cu ajutorul aparatelor de fotografiat clasice un film alb-negru, pe care apoi l-a prelucrat manual în tancurile speciale de developat. Tot ei le-au prelucrat cu ajutorul aparatelor de mărit clasice”, explică Ştefan Toth, preşedintele clublului „Nufărul”, organizatorul cursului.

Clubul a reuşit să organizeze şase astfel de cursuri pe parcursul acestui an, din care unul a avut loc în deplasare, la Marghita. O premieră este însă cursul pentru avansaţi, coordonat de Claudiu Szabo, în cadrul căruia s-au predat tehnici speciale de prelucrare a imaginii digitale.

Expoziţia absolvenţilor a fost organizată în cadrul proiectului cultural „Oradea, punte spre lume”, realizat în parteneriat cu Primăria şi va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 23 noiembrie , în zilele de marţi şi joi, între orele 14:00-17:00.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase