Vernisaj de sculptură, Ingo Glass, la Oradea

De Alexandru Guiaș
Vernisaj de sculptură, Ingo Glass, la Oradea
Expoziţie marchează cei 75 de ani de existenţă a renumitului artist Ingo Glass şi este singura retrospectivă organizată în România cu acest prilej.

Muzeul Ţării Crişurilor, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, organizează expoziţia „Deschideri – Ingo Glass 75”. Vernisajul va avea loc în data de 22 septembrie, la ora 17.30, în cadrul Secţiei de Artă a muzeului orădean (Palatul baroc, B-dul Dacia nr. 1-3). Expoziția este un eveniment expoziţional de excepţie, dedicat unuia din cei mai importanţi sculptori constructivişti din lume, dar şi al artei concrete, Ingo Glass, artist plastic de origine română. Conducerea Muzeului invită iubitorii de artă să participe la vernisaj, unde va fi prezent şi artistul, cu care se va putea dialoga.

Ingo Glass s-a născut la Timişoara, în 1941, a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, în 1967, apoi, pînă la părăsirea României, între 1967 şi 1971, a lucrat la Muzeul de Artă Modernă şi Contemporană din Galaţi şi între 1976 şi 1979 la Casa de Cultură Germană „Friedrich Schiller” din Bucureşti. În 1979 s-a stabilit în Germania, la München, unde a fost referent cultural în cadrul primăriei oraşului, poziţie de pe care a sprijinit relaţiile cu artiştii plastici din România şi nu numai.

Artistul a organizat peste o sută de expoziţii personale în mai multe ţări (România, Germania, Franţa, Ungaria, SUA, Elveţia, Japonia, Italia, Polonia, Olanda, Australia, Rusia). Are numeroase lucrări în muzee şi colecţii private din România şi din lume şi este un activ susţinător al stilului constructivist, în general. Totodată, este un creator care lucrează în metal (oţel, aluminiu), care şi-a conturat un concept artistic personalizat şi mizează pe reprezentarea unor forme esenţiale – pătratul, triunghiul, cercul – şi a culorilor de bază – albastru, galben şi roşu.

Expoziţia va fi deschisă pînă în data de 22 octombrie, conform programului de funcţionare al muzeului: marţi, joi, sîmbătă: 10:00-15:00; miercuri, vineri, duminică: 10:00-18:00. Preţul unui bilet este de 2 lei pentru copii și 4 lei pentru adulţi. La vernisaj intrarea este liberă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !