Vernisaj în Galeria „Ștefan Vilidár István”

De Camelia Busu
Fotorepoerterii maghiari, alături de invitaţi şi elevii Liceului de Arte
Fotorepoerterii maghiari, alături de invitaţi şi elevii Liceului de Arte - © Foto: Euro Foto Art
Lucrările fotoreporterilor de la ”Hajdú Bihari Napló” au fost vernisate în Cetatea Oradea.

Publicul orădean are posibilitatea să vizioneze, până în 10 ianuarie 2019, expoziția de artă fotografică alcătuită din lucrările a trei fotoreporteri din Debrecen.

De această dată pe simezele Galeriei „Ștefan Vilidár István” din Cetatea Medievală Oradea au fost instalate câte zece fotografii monocolor și color de format mare realizate de fotoreporterii ziarului județean „Hajdú Bihari Napló” din Debrecen: Derencsényi István, Matey István și Molnár Péter. Este de apreciat faptul că fotografiile expuse au fost realizate anul trecut și faptul că expoziția a fost vernisată prima dată în cadrul festivităților dedicate Zilei presei libere din Ungaria în Debrecen.

Expoziția fotoreporterilor ziarului județean Hajdú Bihari Napló”, intitulată „Prin ochii fotografilor ziarului Napló” (”Napló fotósainak szemével”), a fost vernisată în acest an în mai multe orașe din județul vecin.

Vernisată și la Oradea

Artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP în calitate de președinte al Clubului Fotografic „Nufărul” și al Asociației „Euro Foto Art” a anunțat organizarea la începutul anului viitor a ediției a III-a a concursului fotoreporterilor bihoreni, care urmează să fie vernisată în cele două orașe înfrățite Oradea și Debrecen. Lucrările expuse au fost prezentate de către redactorul Stanik István din Debrecen, managerul proiectului Denagy (Informații Debrecen – Oradea) respectiv mentorul și primul redactor șef al ziarului „Bihari Napló” din Oradea.

Momentele muzicale ale vernisajului au fost oferite de către elevii Liceului de Arte din Oradea, care au prezentat un spectacol muzical potrivit sărbătorilor de iarnă, despre Bethlehem. Este de apeciat faptul că în Galeria „Ștefan Vilidár István” din Cetatea Oradea au fost vernisate în 2018 un număr de patru de expoziții ale artiștilor fotografi din Arabia Saudită, Italia, România, Singapore și Ungaria.

Expoziția fotoreporterilor din Debrecen, organizată de Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea, în pateneriat cu Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, sub patronajul Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în 10 ianuarie 2019, zilnic între orele 08:00 – 20:00. Intrarea este liberă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !