Vernisaj la Sighetul Marmaţiei

De Camelia Busu
Vernisaj la Centrul Cultural din Sighetu Marmației
Vernisaj la Centrul Cultural din Sighetu Marmației - © Foto: Felix Gabriel Szabó
Vineri a avut loc festivitatea de închidere a primului curs de tehnică și artă fotografică organizat la Sighetul Marmaţiei de „Euro Foto Art”.

La sediul Centrului Cultural din Sighetu Marmației a avut loc vineri, 19 iulie, festivitatea de închidere a primului curs de tehnică și artă fotografică organizat de Asociația Internațională „Euro Foto Art” cu sediul în Oradea, sub patronajul Primăriei municipiului Sighetu Marmației şi sub conducerea reputatului artist fotograf orădean Ștefan Tóth AFIAP.

Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către managerul centrului cultural, prof. Dorel Todea, care a apreciat inițiativa organizării primului curs în acest oraș. Primarul municipiului Sighetu Marmației, Horia Scubli, a mulțumit artistului fotograf Ștefan Toth AFIAP pentru devotamentul cu care a organizat cursul de tehnică și artă fotografică.

Mariana Scubli, membru al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”, autoarea a multor expoziții personale vernisate în diferite orașe ale Europei, a subliniat faptul că în cadrul cursului a învățat multe lucruri care o va ajuta la ridicarea nivelului artistic al viitoarelor sale expoziții personale. Diplomatul Dan Pralea, reprezentantul Consulatului României la Solotvino (Slatina) în Ucraina, a mulțumit artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP pentru cele patru expoziții de artă fotografică organizate la sediul Școlii de Arte din Slatina.

Reputatul artist fotograf Virgilio Bardossi EFIAPp3 din Florența, care a participat la eveniment împreună cu artistul fotograf Eugenio Fieni AFIAPg din Montevarchi, a apreciat în limba română modul de derulare a cursului și nivelul artistic al exponatelor. În încheiere, lectorul cursului a mulțumit absolvenților pentru încrederea avută în derularea primului curs organizat în premieră absolută în Sighetu Marmației, respectiv acelora care au sprijinit derularea acestuia: „Santa Vita” SRL și familiei dr. Sorin Marku din Sighetu Marmației.

La finalul evenimetului, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” a înmânat absolvenților Certificatele de absolvire, acordate în urma examenului scris și al probelor de practică, și a anunțat faptul că în viitorul apropiat în Sighetu Marmației va fi înființat un nou club fotografic condus de artisul fotograf Mariana Scubli.

La cursul organizat în premieră absolută în Sighet s-au înscris 11 iubitori ai fotografiei, printre care foarte mulți tineri. Expoziția absolvenților va rămâne la dispoziția publicului vizitator timp de o lună, la care accesul este gratuit.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !