„Verzii”, în întâmpinarea Primăriei

„Verzii”, în întâmpinarea Primăriei
Orădenii îşi pot exprima părerea, prin vot, privind locurile în care ar mai trebui amplasate coşuri de gunoi în Municipiu, participând la sondajul realizat de oradeaverde.ro.

Cu cât numărul votanţilor va fi mai mare, cu atât vor creşte şansele, ca acolo unde este nevoie, să avem în viitor un coş de gunoi. Fiecare vot exprimat poate fi un pas spre un oraş mai curat.

Dacă cineva constată o problemă de mediu (copaci tăiaţi fără autorizaţie sau persoane care vor să taie copaci, gunoi aruncat în stradă, moloz depozitat ilegal sau orice altceva) undeva în oras, o poate semnala direct pe site, folosindu-se de opţiunea Contact-Monitorizare, completând formularul online. Pe baza acestor formulare organizaţia va face un raport de mediu alternativ şi va anunţa instituţiile de mediu responsabile pentru rezolvarea lor.

Centrul Regional de Supraveghere Ecologică (CRSE) va mai realiza în cadrul proiectului Info Verde un afiş informativ, legat de cum poate omul să protejeze natura printr-un comportament mai responsabil în viaţa de zi cu zi. Afişele vor fi distribuite în oraş mai ales prin asociaţiile de proprietari.

Simona Albinaru