Veşti proaste pentru staţiunile agricole

Legea refacerii fostelor proprietati funciare, ajunsa pe final, a adunat un vraf de dosare la nivelul municipiului Oradea. Primarul Petru Filip spune ca, pâna acum, s-au depus 850 de cereri.

„35 de cereri se refera la restituirea de terenuri acoperite de paduri, în suprafata de 7,5 hectare, iar 815 se refera la restituirea de teren agricol, în suprafata de peste 900 de hectare”, a afirmat primarul Petru Filip la conferinta de presa de ieri. Prim-gospodarul municipiului precizeaza ca majoritatea covârsitoare a terenului cerut spre retrocedare la Legea 427 este solicitat de reprezentanti ai diverselor culte religioase.


În opinia primarului, Agentia Domeniilor Statului va trebui sa faca rost de aceste terenuri, ceea ce poate duce la desfiintarea statiunilor agricole din jurul Oradiei. „Si aceste statiuni care azi tin de domeniul public s-au constituit pe terenuri private. Noi nu spunem ca aceste statiuni trebuie desfiintate, dar cei care au dat aceasta lege a refacerii proprietatilor nationalizate ar trebui sa se gândeasca si sa gaseasca o solutie pentru a gasi si terenurile”, sustine Petru Filip.

Cristina Ghilea