Veterinarii anunţă proteste

Veterinarii anunţă proteste
Federaţia Sindicală a Veterinarilor din România (FSVR), afiliată la Cartel Alfa, respinge propunerile ministerelor Sănătăţii şi Agriculturii de a împărţi între ele Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA), prin preluarea fragmentară a obligaţiilor acesteia.

Preşedinte FSVR, Lucian Lungeanu, a declarat, vineri, că săptămâna viitoare vor decide care sunt paşii pe care îi vor urma în cazul în care prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu dă curs acestei propuneri. “O astfel de împărţire ar pune în pericol sănătatea publică, pentru că specialiştii noştri ar fi unii la sănătate, alţii la agricultură. Dacă se rupe lanţul trebuie o nouă organizare, noi specializări, sau cei prezenţi trebuie din nou şcoliţi. În prezent, acelaşi om face mai multe activităţi, iar dacă ANSVA va fi împărţită nu se va mai întâmpla acest lucru”, a precizat Lucian Lungeanu.

“Deşi în mod constant reţeaua sanitară veterinară nu a avut un spaţiu adecvat de lucru pentru autoritate, nu au fost plătite unele activităţi, au fost promovaţi politic unii manageri mai puţin pricepuţi sau unii impostori, ANSVA a reuşit să preia în totalitate aquis-ul comunitar. În această perioadă este nevoie de linişte administrativă pentru implementarea legislaţiei specifice, specializare, acreditarea activităţilor şi adaptarea din mers a reţelei la noile răspunderi. O destabilizare acum ar produce, o lungă perioadă de timp, situaţii de risc pentru sănătatea publică, cu consecinţe importante pentru sănătatea animalelor, difuzarea bolilor transfrontaliere, pierderi economice pentru producătorii agricoli şi procesatori”, este de părere liderul sindical.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase