„Veti reusi sã supravietuiti”

Echipa de handbal CSM Leonardo a pierdut la scor meciul de acasã cu HCM Constanta, rezultat 29-47. Cu toate acestea, antrenorul constãntenilor, Omer Aihan, a fãcut unele aprecieri pozitive despre formatia gazdã.

„Nu trebuie sã uitati cã ati jucat totusi cu HCM Constanta, care este cea mai în formã echipã a momentului în România. Nu aveti voie sã dezarmati. Trebuie sã vã mobilizati si sã câstigati meciurile care sunt de câstigat.

În campionat existã echipe cu mult mai slabe, pe care va trebui sã le depãsiti. Personal, eu am convingerea cã CSM Leonardo se va mentine în Liga Nationalã, si nu spun acest lucru doar din complezentã”, a afirmat reputatul tehnician constãntean la conferinta de presã de dupã meci.


Meci decisiv la Iasi


La rândul sãu, antrenorul Adrian Stot a cãutat explicatii pentru evolutia elevilor sãi. „Bãietii nostri au dorit sã facã si ei executii tehnice deosebite, asa cum au vãzut la jucãtorii oaspeti. Din pãcate, am vãzut cu totii ce au reusit si care a fost rezultatul final. Oricât ar pãrea de paradoxal, noi am încercat sã facem în meciul cu HCM Constanta o repetitie pentru partida care urmeazã, cu Politehnica Iasi.

Pentru noi, pregãtirea pentru meciul cu Iasiul a început deja în partida cu HCM Constanta. Va fi un meci de foarte mare importantã pentru echipa noastrã, pe care nu avem voie sã îl pierdem. Trebuie sã învingem contracandidatele directe la retrogradare”, a spus Adrian Stot.


Partida din deplasare cu Poli Iasi, programatã la data de 4 decembrie, va fi într-adevãr decisivã pentru CSM Leonardo. O mult-doritã victorie a orãdenilor ar putea însemna depãsirea actualei situatii de crizã, în timp ce un eventual esec ar fi extrem de demoralizant pentru echipã. În cazul în care CSM Leonardo va câstiga ultimele douã partide din tur, cu Poli Iasi si Uztel Ploiesti, echipa orãdeanã ar putea ierna pe un loc neretrogradabil, depãsind în clasament formatia Poli Izometal Timisoara.

Handbalistii antrenati de Adrian Stot si Adrian Rus au datoria de a se mobiliza pentru aceste ultime douã meciuri, pentru a nu-si compromite definitiv situatia din clasament.

Gavril Nutiu