Viață activă și plină de bucurii după pensionare

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Viață activă și plină de bucurii după pensionare
Cei care nu găsesc locuri în azilele de bătrâni, pot apela la Centrul Rezidențial „Casa Frențiu”.

La câteva luni după ce a fost inaugurat, Centrul Rezidențial „Casa Frențiu” din Oradea a fost aproape ocupat. Centrul este destinat persoanelor vârstnice și nu seamănă deloc cu ce este un azil, ci este casa unei bătrâneți înțelepte, senine și respectate; casa unde oamenii pot împărtăși cu alții propriile idei și propriile sentimente; casa omului căruia ochii îi scânteiază de bucurie sau se umbresc de lacrimi și casa omului ale cărui buze lasă să treacă un strigăt de bucurie sau un suspin de durere.

Este o casă unde persoanele pensionate, singure sau cupluri, pot să aleagă continuarea unei vieți active și pline de bucurii. Fie că aleg să fie mai aproape de familie sau doresc doar să se bucure de anii pensionării, în condiții hoteliere de calitate, cu o paletă largă de activități incluse, în inima minunatului oraș Oradea, persoanele trecute de o anumită vârstă mai au la dispoziție câteva locuri în Casa Frențiu.

Situată în Parcul Olosig, aproape de foarte multe zone de relaxare și comerciale cu acces facil la toate mijloacele de transport, Casa Frențiu este o alegere perfectă pentru persoanele vârstnice care apreciază o viață socială activă. În programul de zi cu zi al rezidenților sunt incluse: activități sportive, plimbări, activități recreative în comuniune cu ceilalți locuitori ai casei, respectiv activități culturale și educative împreună cu personalul Casei Frențiu.

Activități de socializare

Spațiul de socializare comun este generos și se întinde pe mai multe zone.

„În principal, atracția se îndreaptă spre zona de relaxare a camerei de zi. Camera de zi este dotată cu canapele confortabile, o zonă de vizionare a canalelor de televiziune sau a filmelor, care are în centru un ecran TV plat de mari dimensiuni. Totodată, aici pot să fie alese diverse activități care se pot realiza atât cu ceilalți oaspeți, cât și cu personalul casei sau alături de familia venită în vizită. Zonele de jocuri, biblioteca sau accesul Wi-Fi pot, de asemenea, să fie binevenite atunci când dorești să faci ceva nou și interesant. Zona de luat masa este un alt loc agreat pentru socializare. Cele trei mese zilnice asigurate oaspeților Casei Frențiu sunt un bun prilej de discuții privind activitățile zilei, știrile sportive sau cele social-economice dezbătute pe scena politică.

Fiecare etaj este dotat cu o mică zonă de discuții sau citit, atunci când cauți puțină intimitate, dar nu îți dorești, totuși, să stai în propriul dormitor.

Sala de sport e o altă zonă unde oaspeții Casei Frențiu pot avea atât activități de tonifiere și de întreținere, cât și activități sportive medicale, având la dispoziție aparatură certificată în acest sens. Alte zone unde se pot desfășura mici meșteșuguri sau activități de hobby sunt la dispoziția celor dibaci și creativi. Pentru suflet și nu numai, capela Casei Frențiu este permanent deschisă. Aici se oficiază slujbe religioase pentru oaspeții casei și familiile acestora și anumite servicii religioase punctuale”, a detaliat preotul Olimpiu Todorean, președintele Asociației Caritas Eparhial Oradea în cadrul căreia funcționează Centrul Rezidențial „Casa Frențiu”.

Alte activități, create pentru a veni în sprijinul rezidenților, cu scopul de a le crește confortul psihic și starea de bine, sunt orele de pictură și desen, seratele muzicale și de dans, film și lectură, jocurile de societate și dezvoltare personală, respectiv activitățile de îndemânare etc.

Detalii privind modalitatea de a deveni oaspeți ai Casei Frențiu pe termen lung, mediu sau scurt, se pot obține la numerele de telefon: 0770.120.224, 0359.418.201 sau la adresa de email: casafrentiu@gmail.com ori la pagina web: www.casafrentiu.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !