Viaţa fără apă rece

Viaţa fără apă rece
Deva – Facturile neachitate lasă oamenii fără apă rece. Vina aparţine fie administratorilor, fie vecinilor rău-platnici. Cert este că situaţia îi nemulţumeşte pe cei care ştiu că şi-au plătit cheltuielile comune. 

Două scări ale blocului 68 nu au apă de trei zile după ce ApaProd a luat decizia de a le sista furnizarea apei reci. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că, spun ei, ştiu că nu au datorii la plata cheltuielilor de întreţinere.

După ce cu o seară înainte s-au adunat în faţa imobilului pentru a-şi exprima nemulţumirea şi au găsit vinovatul pentru situaţia lor, ieri administratorul împreună cu câţiva locatari s-au dus la Apaprod pentru a cere lămuriri. Oamenii au rămas fără apă din cauza unei datorii de 19000 de lei.

„În anul 2003, noi am efectuat lucrări pentru a face branşamente separate pentru fiecare scară de bloc. La momentul respectiv oamenii au decis că pentru instalaţiile interioare vor lucra cu altă firmă şi când vor fi finalizate ne vor anunţa pentru a-i conecta la reţea. Lucrările le-au efectuat, apoi s-au branşat singuri, noi descoperind acest lucru doi ani mai târziu, când le-am facturat consumul înregistrat de contoare. A fost în fapt un consum clandestin. La Asociaţie au fost probleme şi cu administratorii. Fie vor plăti, fie ne vom adresa instanţei”, susţine Ioan David, reprezentantul Apaprod.

Viaţa oamenilor

Până se va găsi vinovatul şi se vor achita banii, oamenii rămân fără apă rece la robinete. În imobile locuiesc vârstnici şi copii. Pentru toţi, izvorul de la Bejan va constitui unica sursă de apă pe care o vor aduce în case …cu bidoanele.

„Nu e lucru normal ce se întâmplă. A fost un administrator care a fugit cu banii din câte ştiu eu. Şi plătim tot timpul pierderi mari. Acum cărăm apă cu bidoanele şi cu sticlele. E curată bătaie de joc”, spune Constantin Moacă.

„Nu ne dăm seama ce s-a întâmplat aici. Ştim doar că nu avem apă şi că trebuie să mergem la Bejan să o luăm cu sticlele”, zice alt locatar, Petru Cioran, pe care l-am întâlnit pe casa scării cu două plase în mână pline cu PET-uri, pregătit să plece după apă.

„Ar trebui dat în judecată Apaprod, dar şi cei doi administratori care au furat. De zece ani nu avem căldură, ne-am montat centrale termice. Opririle astea pot să le defecteze. Voi merge la primar să vedem ce ne spune”, afirmă Cristian Chiper.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !