Viaţa fără apă

Viaţa fără apă
Deva – Din cauză că au rămas fără apă potabilă, unii deveni s-au văzut nevoiţi să se aprovizioneze de la izvorul Decebal unde condiţiile de igienă sunt nule. 

Pe lângă gunoaiele şi mizeria de lângă izvor, la cinci metri de locul unde cetăţenii se aprovizionează cu apă potabilă se află cadavrul unui câine aflat într-o stare avansată de descompunere. Viceprimarul Devei, Ioan Inişconi, a declarat că „voi trimite mâine (joi n.r.) o echipă la faţa locului pentru a curăţa zona de lângă izvor. Va trebui să facem şi nişte teste să vedem dacă acea apă este bună de băut”.

Deşi furnizarea apei potabile a fost întreruptă două zile, activitatea localurilor şi a magazinelor din Deva nu a avut prea mult de suferit datorită prevederii angajaţilor care şi-au făcut din timp rezerve de apă.

„Noi avem mereu apă pregătită în bidoane tocmai pentru ca în astfel de momente să nu rămânem descoperiţi”, spune Corina Căşălean, proprietarul unui local din Deva.

„Ne-am descurcat pentru că angajatele mele păstrează mereu o rezervă de apă. În această perioadă în care furnizarea apei a fost oprită au crescut vânzările la apă minerală şi în mod special la apa plată”, afirmă Daniela Furca, şefa unui magazin alimentar.


Însă nu toată lumea a fost la fel de norocoasă. Angajaţii unor saloane de coafor din Deva au fost nevoiţi să ia o pauză forţată de împrejurări. „În prima zi în care au fost probleme cu apa am fost nevoiţi să întrerupem munca pentru că nu avem voie să ne desfăşurăm activitatea fără apă. Văd că azi (n.r. ieri) suntem nevoite să plecăm din nou pentru că furnizarea apei se va întrerupe iar”, a spus Maria Iacob, angajata unui salon de coafură.
Conducerea spitalului din Deva a fost nevoită să treacă la un regim de apă special pentru anumite secţii.

„La Deva există rezerve de 70.000 de mc şi se desfăşoară activitatea aproape în regim de avarie. Se intră automat pe un plan raţional de utilizare a apei pe toate secţiile, cu excepţia celor de chirurgie, dializă şi ATI (terapie intensivă). Spitalul nu rămâne fără apă decât dacă este luată mai mult de cinci zile”, a specificat Dan Florea, directorul Spitalului Judeţean Deva.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !