Viaţa în scanul cu rotile

Viaţa în scanul cu rotile
ORADEA – O plimbare până la finanţele locale, o alta până la agenţia de voiaj, în încercarea de a cumpăra un bilet de tren.

Toate acestea sunt banale pentru o persoană normală dar pot deveni adevărate corvoade pentru o persoană imobilizată în scaunul cu rotile.

În apropierea Zilei Mondiale a Deficienţilor Locomotori, care se sărbătoreşte în 3 decembrie, vineri, pe 9 noiembrie, organizaţiile de specialitate din Oradea pregătesc un exerciţiu exemplificator, în compania viceprimăriţei Biro Rozalia şi o conferinţă cu invitaţi din Ungaria.

„Conferinţa „Integrare pe două roţi” se va ţine la sediul Asociaţiei Deficienţilor Locomotori Bihor, str. Simion Barnutiu, nr. 32 şi sunt invitaţi reprezentanţi ai organizaţiei similare din Hajdu Bihar, care are deja o existenţă de 25 ani, reprezentanţii asociaţiilor pentru persoane cu handicap din Oradea şi ai Inspectoratului Şcolar. La finalul expunerilor, în jurul orei 11.30, persoanele aflate în scaune cu rotile se vor deplasa până la finanţele locale din Primărie şi la agenţia de voiaj, ca un exerciţiu pentru a vedea modul în care aceste persoane au acces în aceste instituţii”, spune Wagner Izabella, consiliera viceprimăriţei Biro.

Programul zilei de vineri a fost făcut public ieri, în cadrul unei conferinţe de presă la care au luat parte şi Octavian Lupiţu, preşedintele Asociaţiei Umbrela a Persoanelor cu Handicap.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase