Viaţa lui depinde de voi!

10Comentarii
Dr. Miculschi spune că Marc poate trăi doar dacă primeşte măduvă
Dr. Miculschi spune că Marc poate trăi doar dacă primeşte măduvă
Un copil din Oradea are nevoie urgent de ajutorul vostru pentru a i se putea face transplant medular.

Îl cheamă Marc şi abia în aprilie va face 8 ani. Băieţelul a cunoscut suferinţa încă de când avea doar 2 anişori, când a fost descoperit cu leucemie limfoblastică, un tip de leucemie a cărei rată de vindecare este mult mai mică decât la alte forme ale acestei boli. Medicul onco-hematolog Gabriela Miculschi s-a îngrijit de băieţel din prima clipă.

Doctoriţa spune că acest copil şi familia lui au trecut cu „stoicism” toate tratamentele dure aplicate în primii cinci ani şi jumătate de la diagnosticare. Cu eforturile medicilor şi cu o răbdare de invidiat pentru un copil atât de mic, Marc a reuşit să treacă cu brio şi a intrat în remisie completă. Când medicii se bucurau că au mai salvat o viaţă de copil, Marc a făcut o recădere. Doctorii au crezut iniţial că băiatul a dezvoltat un al doilea tip de cancer la nivelul creierului, dar aveau imediat să se convingă că e vorba de o recădere cerebrală.

Unica salvare

Pentru a se vindeca, Marc are nevoie de transplant alogenic medular- ca unic tratament salvator după intrarea în remisie.
Pentru că au fost tot timpul cu el, părinţii lui Marc şi-au pierdut pe rând slujbele şi sunt ajutaţi să supravieţuiască de familie. Operaţia de transplant medular ar urma să se efectueze gratuit, prin program, la clinica din Timişoara iar dr. Miculschi a şi discutat cazul cu doctorii de acolo. Însă problema este găsirea de măduvă pentru transplant de la o bancă de organe din străinătate, care costă 20.000 euro, bani pe care părinţii nu îi au şi nici nu pot împrumuta de la bănci. Prin urmare, părinţii fac apel la orădenii care ar putea să îi ajute să doneze câţi bani pot şi vor în conturile deschise la Bancpost, în euro (RO76BPOS05007004933EUR01) sau în lei (RO44BPOS05007004933RON01), pe numele Orban Aron.

Pentru a evita speculanţii care ar dori să profite pe seama nenorocirii lui Marc şi să ceară bani, părinţii au declarat că nu au împuternicit pe nimeni să solicite sume de bani. Numărul de telefon la care pot fi contactaţi părinţii este 0730.620278).

O.Ş.

 10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor