Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om

1Comentariu
Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om
ORADEA – Zeci de elevi participă astăzi la etapa judeţeană a concursului „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”, desfăşurat la sediul Inspectoratului Şcolar al Judetului Bihor.

Organizatorii au dat întâietate celor din învatamântul primar, programati între orele 10 si 12, urmati de elevii din învatamântul gimnazial, între 12.30 si 15.30 si de liceeni, care vor intra în competitie începând cu orele 16 pâna seara, la 18.30.

 

În judetul Bihor, concursul se deruleaza în perioada noiembrie 2006 – mai 2007. La faza judeteana participa scolile finaliste în cadrul fazei pe sectoare, desfasurate în martie. „Concurentii vor sustine 3 probe: prezentarea unui raport al activitatilor desfasurate în perioada noiembrie 2006 – mai 2007, proba practica de colectare selectiva a deseurilor reciclabile si un test grila.

Suportul bibliografic a fost asigurat de Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Bihor si Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bihor. Ocupantii locului I vor reprezenta judetul Bihor la faza regionala a concursului care se va desfasura la Satu Mare în perioada 15 si 16 iunie”, ne-a informat Felicia Enache, consilier principal al APM. Participantii vor fi rasplatiti cu diplome oferite de APM si ISJ, precum si cu premii acordate cu sprijinul Primariei si al sponsorilor.

 

Concurentii

Premiul I la învatamânt primar se disputa între opt echipaje: Scoala „Oltea Doamna”, Scoala Generala nr. 11, Scoala „Avram Iancu”, Liceul „Nicolae Jiga” din Tinca, Colegiul National „Arany Janos” din Salonta, Scoala cu clasele I-VIII din Alesd, Scoala „Nicolae Popovici” din Beius si Scoala „Miron Pompiliu” din Stei, primele trei fiind din Oradea.

La categoria de învatamânt gimnazial vor participa 12 echipe, de la Liceul „Onisifor Ghibu”, Scoala „Avram Iancu”, Scoala Generala nr. 11, toate din Oradea si Liceul „Nicolae Jiga” din Tinca, Colegiul National „Arany Janos” din Salonta, Scolile cu clasele I-VIII din Inand, Marghita, Finis si Les, Scoala „Nicolae Bogdan” din Vascau, Colegiul Tehnic Vadu Crisului si Liceu Teoretic „Petofi Sandor” din Sacueni. La faza pe liceu vor concura: Colegiile Nationale „Mihai Eminescu” si „Emanuil Gojdu” si Scoala de Arte si Meserii „George Baritiu” din Oradea, precum si Liceele „Nicolae Jiga” din Tinca si „Arany Janos” din Salonta, Colegiul Tehnic Vadu Crisului, Colegiul National „Samuil Vulcan” Beius, Colegiul National „Avram Iancu” din Stei si Grupul Scolar Agricol Valea lui Mihai.

 

Concursul de educatie ecologica „Viata pentru mediu, viata pentru om” a fost initiat în Regiunea 6 Nord – Vest în cadrul Proiectul de Twinning – Implementarea Acquis-ului de Mediu, prin contract Phare. Evenimentul e coordonat de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Cluj–Napoca, în cooperare cu Ministerul Federal de Mediu, Conservarea Naturii si Siguranta Nucleara din Germania si Republica Austria. Etapa finala se disputa între cele sase judete din Regiunea 6NV: Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu-Mare si Salaj.

 

Monica Mateiu

 

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor