„Viaţa ta a schimbat lumea” – program de suport psihosocial

De Crina Dobocan
„Viaţa ta a schimbat lumea” – program de suport psihosocial
Proiectul „Viaţa ta a schimbat lumea” al Fundaţiei Hospice Emanuel a fost selectat spre finanţare de către Fundaţia pentru Comunitate şi MOL România, în cadrul programului „MOL România – Pentru Sănătatea Copiilor”.

„Viața ta a schimbat lumea” este un program de suport psihosocial care se adresează copiilor care se confruntă cu sfârşitul vieţii proprii sau a unei persoane dragi, asistaţi prin Fundaţia Hospice Emanuel. Programul îşi propune să împlinească una dintre cele mai profunde nevoi ale copilului sau adultului grav bolnav: nevoia de a ști că viața lor este prețuită și că nu vor fi uitați.

„Construirea de moșteniri este o intervenție psihosocială care utilizează într-un mod extraordinar valoarea terapeutică a autoexprimării prin intermediul artelor, muzicii, compoziției lirice și narative sau horticulturii în fața unor crize de viață. Crearea de moșteniri le permite copiilor și familiilor lor să-și petreacă ultimele zile împreună creând amintiri, oferindu-și daruri deosebite, găsind pace sufletească și spunându-și «la revedere». Prin specificul centrat pe familii al intervențiilor sunt împlinite nevoi profunde și specifice într-o modalitate relevantă cultural și emoțional pentru fiecare copil și familia sa. Într-o manieră plină de sensibilitate și compasiune, programul împlinește atât nevoile emoționale ale copilului, cât și ale familiei sale prin crearea de amintiri care pot fi păstrate și prețuite mult timp după despărțirea de cel drag. Oferind familiilor oportunitatea de a crea moșteniri, practicienii li se alătură, validând semnificația vieții copilului lor și impactul pe care acesta l-a avut în familia lor, în comunitate și în lume”, a explicat Daria Barna, psiholog în cadrul Fundaţiei Hospice Emanuel.

Fundația Hospice Emanuel mulțumește pe această cale Fundației pentru Comunitate și Companiei MOL România, care au selectat proiectul „Viața ta a schimbat lumea”. Proiectul se va derula pe o perioadă de nouă luni și este finanțat printr-un grant de 20.000 lei, acordat pentru a cincea oară consecutiv Fundaţiei Hospice Emanuel. „Viața ta a schimbat lumea” se numără printre cele 19 proiecte câștigătoare la un concurs național la care au participat 129 de solictări de finanțare.

Lansat în 2009, „Programul MOL – Pentru sănătatea copiilor” a sponsorizat până în prezent, prin Fundaţia pentru Comunitate, 129 de proiecte cu suma de două milioane de lei, beneficiarii fiind peste 9.000 de copii și tineri asistați de organizații neguvernamentale din România.

Fundația Hospice Emanuel se adresează, prin serviciile sale, nevoilor complexe ale bolnavilor cu boli cronice progresive în stadii avansate. Serviciile de suport psihosocial vizează diminuarea impactului emoțional negativ, facilitarea acceptării schimbărilor și de a adăuga viață fiecărei zile.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !