Vicecampioni europeni la judo

Vicecampioni europeni la judo
Sportivii Iulian Surla si Aurelian Fleis, de la CSM Oradea, au participat la editia inaugurala a Campionatului European de judo kata (exercitii de forma), desfasurata în capitala Marii Britanii.

Cei doi au concurat în tandem în proba de Ju-No Kata, unde au avut evolutii foarte bune, reusind sa cucereasca medaliile de argint. Surla si Fleis ar fi meritat cu prisosinta titlul european, dar au fost dezavantajati de arbitraj, trebuind sa se multumeasca cu locul secund.

Aurelian Fleis a concurat si în proba individuala de Naghe-No Kata, unde s-a situat pe locul IV. Surla si Fleis sunt pregatiti în probele de kata de antrenorul Alexandru Chirila, de la Veteran Judo Club Phoenix Oradea. Ei sunt totodata antrenorii secunzi ai lotului national de judo juniori.


Goncearenko la CE


În alta ordine de idei, judoka oradean Alexandru Goncearenko, de la CS Municipal, va participa în perioada 18-20 noiembrie la ultima competitie internationala majora a sezonului, Campionatul European individual pentru tineret (under 23 ani), care va avea loc la Kiev (Ucraina). Lotul national al României, condus de antrenorii Octavian Cretu si Vasile Blendica, s-a pregatit pentru acest concurs în cantonamentul de la Poiana Brasov.

În afara lui Alexandru Goncearenko (73 kg), în lotul largit s-au mai aflat doi sportivi oradeni, Adrian Bogosel (90 kg) si Adrian Merge (73 kg). Daca Merge nu intra „în calcule” pentru participarea la CE, fiind înca mult prea tânar, la Bogosel s-a renuntat, din pacate, din ratiuni de ordin financiar.


CSM la Napoli


Un grup de judoka juniori si seniori de la CSM JC Liberty LPS Bihorul, pregatiti de antrenorii Alexandru Lungu, Emil Morar, Iulian Surla si Aurelian Fleis, vor lua parte la finele saptamânii la turneul international de la Napoli, rezervat echipelor nationale. FR Judo a acordat Oradiei dreptul de a reprezenta loturile nationale ale României la competitia din Italia.

Delegatia oradeana va avea urmatoarea componenta: Cristian Rupa la 60 kg, Szoke Laszlo si Daniel Morar la 66 kg, Marian Halas si Adrian Merge la 73 kg, Razvan Spiridon la 81 kg, Daniel Matei si Tiberiu Ababei (judoka cu dubla legitimare la CSM Oradea si CS Constanta) la 90 kg, Balla Zsolt la 100 kg.

Gavril Nutiu