Vicele Buntestiului, distilat politic

De Cristian Horgoș
1Comentariu
Viceprimarul Bunteştiului crede că e certat pentru alcool în urma „frecţiilor” cu fostul partid.

Pe sătenii Bunteştiului îi poate lua cu ameţeală de la ultimele evenimente ale politicii comunale. Căci iată ce susţine cu tărie viceprimarul Traian Turle: „A intrat acum o groază în unii oameni, dar eu îi îndemn să nu le fie frică fiindcă adevărul va învinge şi vom birui oricum la alegeri!”

Va plăti accizele

Cât priveşte dosarul care tocmai i s-a deschis, edilul declară: „Nu am antecedente penale, nu-s contrabandist. Mă ocup de case de lemn şi filigorii. Am prieteni în satul Poieni de Jos care se ocupă cu tincturi, ceaiuri şi untul pământului, şi au nevoie de alcool, dar vă daţi seama că nu în cantităţi.

Ofiţerii care se ocupă de dosar nu m-au confruntat cu niciun martor. Eu nici nu m-am întâlnit cu furnizorul. Iar alcoolul a fost găsit acasă la un prieten. Ştiu că am greşit şi sunt pregătit să plătesc accize pentru ce am cumpărat fără acte şi să suport rigorile legii”.

Dat afară din partid

Pe de altă parte, viceprimarul consideră că ancheta i se trage de la politică.

„La alegerile din 20 iunie, grupul de şase consilieri PDL l-au propus ca viceprimar pe unicul membru PRM din Consiliul Local, iar grupul de şase consilieri USL m-au propus pe mine. Primul vot a ieşit 6-6, căci eu m-am abţinut. La a doua rundă am decis să mă votez pe mine însumi şi, astfel, şi partidul meu, PDL. Am considerat că sunt în măsură să fiu viceprimar câtă vreme am adus PDL-ului mai multe voturi decât oricine”.

De atunci, Turle afirmă că a fost ţinta unor presiuni şi oferte, doar ca să-şi dea demisia. „Mi-au spus că să rămân simplu consilier, dar şi eu m-am întărâtat căci m-am gândit că dacă nu-s bun de viceprimar, cum să fiu bun de consilier? M-au chemat de la partid şi la Oradea. Practic, m-au dat afară din organizaţie fiindcă m-am votat pe mine. Au apărut şi alte şicane, şi scandalul cu lista USL pentru preşedinţii secţiilor de votare. Actualul primar m-a acuzat de interese personale şi că nu am mers pe linia partidului. Care partid, care a votat membrul PRM?”, se întreabă retoric Turle.

Spre noi alegeri

Acesta mai spune că a fost exclus din organizaţia locală şi judeţeană a PDL ca să îşi piardă postul de viceprimar în favoarea următorului de pe listă. „Însă legea prevede că îmi pierd postul de «vice» doar când Consiliul Local ia act de excluderea mea din partid. Ori la cum au decurs lucrurile, am decis să boicotăm Consiliul Local ca să se autodizolve prin neîntrunirea majorităţii în două luni consecutive. În septembrie şi octombrie nu a participat grupul USL şi nici eu la nicio şedinţă, iar dacă nici marţi nu se va întruni cvorumul, Consilul Local se va autodizolva şi se vor organiza noi alegeri. Ştiu că domnului primar nu îi convine. A avut patru mandate, ultimul câştigat şi cu ajutorul meu”, conchide Turle.

Pe primarul Bunteştiului nu am reuşit să-l contactăm ieri pentru a-şi expune punctul de vedere privind afirmaţiile care îl privesc.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor