Viceprimar fără maşină

2Comentarii
Viceprimar fără maşină
DEVA – Viceprimarul Devei, Ioan Inişconi, a fost eliberat din funcţie (aprilie 2007), repus în funcţie (octombrie 2007), apoi, rând pe rând, i-au fost îngrădite atribuţiile de serviciu, iar joi, 17 ianuarie 2008, i-a fost luată maşina de serviciu.

Toate aceste represiuni asupra lui I.Inişconi au fost aplicate la propunerea primarului municipiului, liberalul Mircia Muntean. În opinia celor care au urmărit “războiul” dintre cei doi edili se spune că este o manevră politică a peneliştilor, de înlăturare a democraţilor din funcţii de conducere administrativă.

A mai dispărut încă o felie din tortul lui Inişconi
Eliberarea din funcţie a viceprimarului Ioan Inişconi a fost cerută, conform declaraţiilor primarului Mircia Muntean „pentru managementul defectuos de care a dat dovadă la organizarea activităţii Teatrului de Estradă din Deva, dar şi din cauza faptului că a luat acte din Primărie, în baza cărora prefectul de Hunedoara a făcut plângere la DNA”.


În urma acestei decizii Ioan Inişconi a acţionat în instanţă decizia şi a câştigat procesul împotriva Consiliului Local Deva. Drept urmare, viceprimarul a revenit în funcţie. Primarul i-a retras însă, după câteva luni, toate atribuţiile. Cu toate acestea I.Inişconi continuă să vină la serviciu. Motivaţia primarului a fost că “oricum domnul Inişconi nu le avea, (atribuţiile n.r.), nu le ducea la bun sfârşit, dovadă şi calificativele negative pe care le-a obţinut în urma celor trei ani de primărie”.

 

Războiul din primărie nu s-a terminat aici. În aceste zile viceprimarul a rămas fără maşină de serviciu. M.Muntean a motivat acest lucru în şedinţa de joi, 17 ianuarie, spunând că “ăsta n-a venit la Primărie, la serviciu, luni de zile între orele 9 – 10. Să vină la serviciu. Va primi maşina înapoi când va face asta. Oricum stă degeaba în Primărie!” Inişconi s-a apărat spunând că el merge la serviciu şi face tot ceea ce i se permite să facă. “Ce să facă Mircia!? A dovedit acelaşi mitocănism ca de fiecare dată, cu acelaşi vocabular pe aceeaşi placă! În Primărie eu primesc oamenii care vin în audienţă şi dacă este nevoie mergem pe teren să vedem situaţia completă şi dacă e cazul o comunic compartimentelor corespunzătoare din primărie. Dacă cer, însă, situaţii financiare de care am nevoie, nu mi se dau!” a replicat Inişconi.

Sanda Bocaniciu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor