Victima şi mama ei, decorate în 2004

5Comentarii
Victima şi mama ei, decorate în 2004
ORADEA – Victima tragediei rutiere de la Chişlaz a fost decorată, împreună cu mama ei, Marianne Ivars cu „Ordinul Meritul Cultural”, în 2004, de preşedintele Ion Iliescu. Înaltele distincţii au fost acordate pentru ajutorul deosebit pe care l-au acordat, an de an, după Revoluţie, orfanilor din Beiuş şi Popeşti.

Iată şi un mesaj de suflet de la copiii Centrului de Plasament Popeşti, transmis prin intermediul coordonatoarei centrului, Mirela Silcău: „De 17 ani, înfiecare concediu, ai venit în România să mângâi copiii pe care mamele lor i-a abandonat, aşa ai făcut şi vineri 20.04.2007, când ai fost la Popeşti şi ai umplut inimile copiilor de la Centrul de Plasament de bucurie, prin atenţiile pe care le-ai oferit şi prin atmosfera pe care ai creat-o. Ne-am despărţit atât de greu şi totuşi ne-am spus LA REVEDERE … Dar, în drum spre Oradea, un accident stupid ţi-a curmat viaţa, şi astfel proprii tăi copii rămân nemângâiaţi… Ce am putea să-ţi spunem draga noastră TITTE  MANNS, voluntar din Finlanda? Că regretăm nespus dispariţia ta, că ne vei lipsi şi că amintirea ta va rămâne veşnic vie în inimile noastre. Ne-ai părăsit oare pentru a avea grijă de îngerii orfani ? …”

Duminică a avut loc, la Capela Municipală din Cimitirul Rulikovsky, o slubă de comemorare la care au participat şefa Centrului din Popeşti, Mirela Silcău, împreună cu 12 dintre copiii care au cunoscut-o atât de bine.

Accidentul s-a produs vineri seară, la o intersecţie de lângă Chişlaz.

Poliţiştii spun că I.V. (39 ani), din Mădăras, aflat la volanul unei autoutilitare Mercedes, ce rula pe drumul comunal 112, nu a acordat prioritate de trecere unui Opel ce circula pe Drumul Judeţean 191, condus de B.L.S. (54 ani), din Sânmartin, intrând în coliziune cu acesta. În urma violentului impact, Opelul a fost proiectat în şanţul din partea stângă a direcţiei sale de mers.


„Este vorba de o neacordare de prioritate. O autoutilitară care transporta îngheţată a ieşit de pe drumul comunal 112 Chişlaz, în DJ 191, unde avea indicatorul «Oprire». Astfel, a izbit un Opel care circula dinspre Marghita spre Oradea, proiectându-l apoi în şanţ”, spune subcomisarul Claudiu Ciuclea, ofiţer în cadrul SPR Bihor.

În urma şocului, pasagera din mijloc de pe bancheta din spate, finlandeza M.G., a suferit leziuni care au condus la deces. De asemenea, şoferul Opelului a suferit şi el leziuni multiple. În Opel se aflau încă trei cetăţeni finlandezi: mama victimei şi încă un cuplu.

Cristian Horgos5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor