Victime ale violenţei

Victime ale violenţei
HUNEDOARA – Numărul de agresiuni asupra femeilor este în continuă creştere. Momentan în centrul de protecţie „Cristina” din Hunedoara se află 4 mame şi 6 copii.

„Hunedoara s-a obişnuit să trăiască în violenţă. Sunt mult mai multe cazuri care provin din familii în care violenţa este ceva obişnuit şi atunci nu se adresează serviciilor noastre. Pe de altă parte apare frica şi ruşinea neexplicabilă când este nevoie să apeleze la noi”, spune Alina Ivan, responsabil al centrului „Cristina”.

 

Femeile agresate care contactează serviciul de asistenţă socială în urma conflictelor au dreptul la consiliere juridică, socială, psihologică, medicală, primind hrană şi adăpost, atât pentru ele, cât şi pentru copiii lor. Multe conflicte dintre cupluri nu apar în evidenţe, deoarece sunt de recidivă, depăşind termenul de trei luni, care se poate prelungi în astfel de situaţii. „Au fost cazuri în care părţile s-au împăcat, dar scandalul a reînceput. Au urmat ameninţări cu moartea atât la adresa femeilor pe care le avem sub protecţie, cât şi la adresa noastră”, adaugă Alina Ivan. Deşi femeile aflate în serviciul de protecţie ar trebui să aibă sprijinul poliţiei, un impediment îl constituie educarea acestora în acest sens. „De multe ori bărbaţii care se adresează serviciului de poliţie, sub pretextul că le caută, primesc adresa noastră, după care apar la poartă şi fac scandal”, spune responsabila centrului. Una dintre problemele majore care intră în activitatea Serviciului Social pentru femei, victime a violenţei, este traficul de persoane, însă majoritatea persoanelor fiind minore nu au încredere să apeleze la ajutor specializat.

Hunedorenii s-au obişnuit cu violenţa în familie
Anul trecut „Casa Cristina” a adăpostit aproximativ 50 de femei victime ale violenţei în familie, dintre care 25 au fost însoţite de 38 de copii. Acestea aparţin „păturii” sociale medii, dar sunt cazuri şi din rândul familiilor de intelectuali.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !