Video cu evoluția lucrărilor la Aeroportul Oradea

4Comentarii
Video cu evoluția lucrărilor la Aeroportul Oradea
Conducerea Aeroportului Oradea a decis sa posteze online, periodic, filmulețe cu evoluția lucrărilor de modernizare.

Pista nouă va fi supraînălţată, fiind cu 70 de centimetri mai înaltă decât cea actuală. Fundaţia noii piste de aterizare-decolare va avea 1,45 de metri adâncime, ne-a transmis Bogdan Partenie, inginer de proiect. În prezent, pista are o lăţime de 30 de metri de beton, şi câte 7,5 metri de asfalt sunt adăugaţi în stânga şi în dreapta suprafeţei de beton. Noua pistă va avea tot 45 de metri lăţime, însă va fi în întregime din beton.

De asemenea, se va realiza o platformă de îmbarcare, ce va permite staţionarea concomitentă a şase avioane, două avioane de tip Boeing 737, două de tip ATR 42 şi două de tip ATR 72. Se va construi şi o cale de rulare, ce va face legătura între platformă şi pista de aterizare/decolare.

Prin această investiţie se va face şi un balizaj luminos nou, ce va beneficia de propria uzină electrică, independentă faţă de ceilalţi consumatori ai Aeroportului, aşa cum cer normativele în vigoare. Azi, aceste normative nu se respectate, Aeroportul Oradea funcţionând cu derogare. În plus faţă de balizajul actual, cel nou va lumina pista şi pe mijlocul ei.

Investiţia finanţată prin POS-Transport va trebui finalizat în acest an. Executantul susţine că este în grafic cu lucrările. Proiectul este în valoare totală de 129,7 milioane de lei noi, din care 81,6 milioane de lei reprezintă finanţare nerambursabilă, restul sumelor fiind asigurate de Guvernul României şi Consiliul Judeţean Bihor.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor