Vieţi şi bunuri salvate de pompieri

De Alexandra Lăzureanu
Vieţi şi bunuri salvate de pompieri
Pompierii bihoreni au intervenit la 15 evenimente nefericite petrecute pe raza judeţului în preajma Anului Nou.

În prima zi a anului, echipajele Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea au acţionat în municipiu, pe strada Şanţului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la podul unei case de copii de tip familial, cel mai probabil din cauza coşului de fum necurăţat de funingine. Pompierii militari au acţionat cu operativitate, împiedicând propagarea flăcărilor şi producerea de pagube materiale. Din fericire, nu au existat persoane rănite. În următoarea zi, în jurul orei 12:20, pompierii Staţiei Săcuieni au intervenit în localitatea Roşiori, unde au acţionat cu echipamentele şi accesoriile din dotare pentru scoaterea corpului neînsufleţit al unui bărbat, dintr-o fântână adâncă de 14 metri. Între orele 13:00- 16:00, echipajele de pompieri militari ale Staţiei Aleşd au acţionat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cabană, proprietate a unei societăţi comerciale, din Vadu Crişului. În momentul sosirii forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau violent la acoperişul clădirii, ameninţând să se propage la întreaga cabană. Cauză probabilă a evenimentului afost un burlan metalic de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Pagubele înregistrate au constat în acoperişul clădirii, trei aparate electrocasnice şi o uşă. La operaţiune, care s-a desfăşurat timp de aproximativ trei ore, a participat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vadu Crişului. Echipajele de pompieri au reuşit să împiedice extinderea flăcărilor la întreaga clădire, salvând astfel bunuri de o valoare considerabilă.

Foc, muniţie şi fum

Vineri, echipajele Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea au acţionat în municipiu, pe strada Someşului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Evenimentul, produs cel mai probabil în mod intenţionat, s-a soldat cu arderea materialelor plastice din compartimentul motor, a instalaţiei electrice şi a vopselei de pe capotă în proporţie de aproximativ 50%. Tot vineri, în jurul orei 10:25, Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un restaurant din localitatea Borş. Evenimentul, a cărui cauză probabilă a constituit-o un coş de fum necurăţat de funingine, s-a soldat cu daune materiale constând în circa 35 metri pătraţi acoperiş din lemn cu învelitoare de plăci bituminoase, circa şase metri pătraţi parchet şi aproximativ cinci metri pătraţi lambriu. Sâmbătă, în jurul orei 10:50, un apel pe numărul unic 112, solicita intervenţia pompierilor militari în Oradea, pe strada Cheile Turzii, pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, găsită de un cetăţean în curtea propriei gospodării, în timpul efectuării unor săpături. Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, mobilizat la faţa locului, a identificat un proiectil de calibru 57 milimetri. Muniţia, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă. Totodată, duminică, echipajele Staţiei de Pompieri Ştei au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă situată în Sighiştel. Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a producerii evenimentului, un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Flăcările au afectat circa 160 metri pătraţi din acoperişul locuinţei şi aproximativ 50 metri pătraţi din acoperişul unei construcţii anexe.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !